Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Partnerség a gyengén látókkal

Győr - A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával a minap partnerségi fórumot szerveztek a Látássérültek Nyugat-dunántúli Regionális Rehabilitációs Központjában.

A fórum célja az volt, hogy a jelenlegi és a lehetséges jövőbeni partnerekkel megbeszélhessék, milyen módszerekkel tudnák tökéletesíteni az együttműködést.

A szervezet értékelése szerint a fórumon kiemelkedő együttműködési szándékról tett tanúságot a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, ahol esélyegyenlőségi referenst alkalmaznak a fogyatékkal élők segítésére.

Képviselői jelenleg is együttműködnek a foglalkozási rehabilitáció megvalósításában, a Szombathelyi Szakosított Szociális Intézet pedig már most közreműködik a Vas megyei látássérültek tájékoztatásában, rehabilitációjában.

Laczi Tamásné, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke elmondta, a rehabilitáció végső célja a munkába állás. Reméli, a rehabilitációs törvény hatására a munkahelyek is befogadóbbá válnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Restaurálták a városházi képet

Az Arrabona Városvédő Egyesület szerdán ünnepélyes körülmények között adta át Borkai Zsolt polgármesternek a városháza dísztermének általuk restauráltatott festményét. Tovább olvasom