Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Partner a bencés és a Révai

Győr–Budapest - Tizennégy középiskola – köztük a győri bencés és a Révai-gimnázium – lett a Semmelweis Egyetem partnerintézménye. A tehetséggondozó tanács a magas szintű oktatómunka elismeréseként javasolta az együttműködést.
Évek óta a legmagasabb pontszámmal jutottak be a Semmelweis Egyetemre a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium, valamint Révai Miklós Gimnázium diákjai. Így a tehetséggondozó tanács javaslatára az egyetem rektora a napokban a legkiválóbb hallgatókat adó két győri oktatási intézményt is partneriskolává fogadta, tizenkét másik középiskolával együtt. Az együttműködéssel a jeles gimnáziumok teljesítményét szeretnék elismerni és magas szintű munkáját segíteni.

A budapesti ünnepség – a szerződés aláírása, az oklevelek átadása – után Horváth Dori Tamás, a Czuczor-gimnázium igazgatója lapunknak elmondta: nem fejtettek ki külön propagandát, de igényes szaktanári munkával segítették, hogy a diákokban jelentkező irányultság, a nemes hivatás iránti vágy megvalósulhasson.

– Diákkoromban is többen készültek az orvosira, de abban az időben – úgy negyven évvel ezelőtt – a bencés iskolákból csak sokadik nekifutásra sikerült bejutni az egyetemre. Az elmúlt tíz évben – a nagyszámú műszaki továbbtanulás mellett – sem hagyott alább az orvosi iránti igény – említette a bencés igazgató. – Örömmel vettük az egyetem által ajánlott együttműködést.

Hogy előadókat – főként fiatal tudósjelölteket – küldenek iskolánkba, akik a „szakmából" felcsillantanak valami vonzót diákjaink előtt.

Miként az is eredményes lehet, hogy tanulóinkat laboratóriumlátogatásokra várják az egyetemen, illetve az érdeklődőbbek kísérletekben is részt vehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár: Brüsszelben a győri projekt

Győr - A kormány tegnap küldte ki Brüsszelbe a környezetvédelmi nagyprojektek első csoportját,… Tovább olvasom