Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Pártcserék tévedéssel

Győr–Budapest - Újraszámolta a győri 42-es (Móra-iskolai) szavazókör tévesen rögzített adatait az Országos Választási Bizottság (OVB) a szerdai ülésén, miután kifogás érkezett, hogy több szavazatszámot tévesen rögzítettek.

Ha a szemünknek hinnénk, akkor Győr-Adyváros egyik szavazókörében a Fidesz 56 százalékkal nyert a vasárnapi EP-választáson, második lett az SZDSZ 28,5 százalékkal, harmadik a Munkáspárt 5,9-del, negyedik az MCF Roma Összefogás 5,5 százalékkal, az utolsó pedig az MSZP egy szavazattal, azaz 0,3 százalékkal. De mindez nem igaz, hiba történt ugyanis: a szavazókörben tévesen, rossz sorrendben írták a jegyzőkönyvbe az adatokat, így egy kivételével (ez volt a Fidesz–KDNP) valamennyi párt eredménye megváltozott.

Dr. Kovács Béla, a területi választási iroda vezetője a Kisalföldnek megerősítette: előbb hozzájuk érkezett kifogás a jegyzőkönyvvel kapcsolatban, a panaszt ők – a törvény betűjét betartva – továbbították az OVB-nek. Mindez azt is jelentette, hogy a választási urnát és a szavazólapokat felküldték Győrből Budapestre, ahol az Országos Választási Bizottság tagjai újraszámolták a voksokat. Az OVB-tagok azon túl, hogy újra összeadták a pártokra leadott szavazatokat, további három voksot is érvényesnek találtak (összesen ennyi érvénytelent állapítottak meg a győri szavazatszámlálók). Mint utóbb kiderült, a helyi bizottság azért érvénytelenítette a három szavazatot, mert az adott körben több egymást metsző vonal is volt.

A győri baki az országos mandátumkiosztást nem befolyásolta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszám három oroszlánnal és egy fehér tevével

Győr - Győrbe érkezett a Budapest Nagycirkusz, június 5. és 14. között különleges műsorával… Tovább olvasom