Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Parragh a győri Audiban: elismerések a legjobb tanulóknak

Évek óta hangsúlyozzuk, hogy át kell alakítani a hazai szakképzést, elmozdulva a duális rendszer irányába - közölte a kamarai elnök.
 
Magyarország az  élen jár a térségben a duális szakképzés bevezetésében - mondta  Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken,  amikor első alkalommal adtak át elismerést az Audi Hungaria Motor  Kft. legjobban teljesítő végzett szakmunkás-tanulóinak.  

Kifejtette, a kamara évek óta hangsúlyozta, hogy át kell  alakítani a hazai szakképzést, elmozdulva a duális rendszer irányába.  

Hozzátette, tavaly szeptemberben indult el az új rendszer, de  évek kellenek, hogy lássák a eredményeket, hogy felálljon az  iskolarendszer és kialakuljon a tananyag.  

Parragh László elmondta, fontos a vállalatokkal és az érintett  önkormányzatokkal való együttműködés.  

A kamara elnöke elmondta, lényeges, hogy a szakképzettség  megszerzése ne a képzési pálya vége, hanem annak csak egy állomása  legyen. Hozzátette: az Audinál "a felsővezetők döntő része  szakmunkásként kezdte és ma hatalmas vállalatot irányít".  

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere az eseményen elmondta: az  utóbbi két ciklusban a város több lépést tett azért, hogy minél  fejlettebbé tegyék a várost és a térséget, a versenyképességet pedig  a lehető legmagasabb szinten tartsák.

Ennek elemeként említette,  hogy a szakképzést helyezték előtérbe, illetve ösztöndíjprogrammal  támogatják azokat a diákokat, akik a hiányszakmát tanulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél tucat ittas vezető az éjszakában

Úgy tudjuk, a Győri ETO két futballistája is komoly értéket fújt a szondába. Tovább olvasom