Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Párnacsata nap Győrben – Ismeretlenek püfölték egymást - galéria, videó

Párnákkal vették fel a harcot a győriek a szürke hétköznapok ellen a Megyeháza előtti téren.

A szombat délutáni eseményen több száz ismeretlen csatázott egymással az idei Nemzetközi Párnacsata Nap alkalmával. Nézze meg képgalériánkat!

Nyeld a pihét!

– Nem látok semmit a tolltól – kiáltotta egy résztvevő fiatal barátainak a Megyeháza előtti téren, a Nemzetközi Párnacsata Nap győri állomásán. – Gyere te is, nyeld a pihét! – rikkantotta valaki más. A rendezvényen, amelyet a világ körülbelül százötven városában egységesen április 2-án, délután négy órakor kezdenek el, több mint százan püfölték egymást felváltva tollas és szivacsos párnákkal, de az eseményen érdeklődőkből és a tömegen nevetgélőkből sem volt hiány, hiszen gyakran a nézőközönség létszáma felülmúlta a csatázókét. A tollak csatájának délutánja azért is különleges, mert szinte kizárólag a Facebook közösségi portálján szerveződött, ahol majdnem ezren jelölték be az "ott leszek" opciót.

Párnacsata - Győr: Megyeháza tér. Fotó: Marcali Gábor.


Képes megmozgatni az embereket

– Nagyon tetszik, ami itt van. Felszabadultan puhítják egymást teljesen ismeretlen emberek. Nem biztos, hogy végig bírom szusszal, de amint kifújom magam újra a tollak közé vetem magam, és az is biztos, hogy jövőre is itt leszek, hiszen ez egy baromi jó buli – mondta lelkesen portálunknak Kotra Mária, miközben a szálló tollpihékkel birkózott. Hasonlóan élvezte a rendhagyó eseményt Ogunde Dishey is, aki alapvetően azért jött, hogy kistestvéreire felügyeljen, illetve, hogy a családi videó tárat színesítse az itt készített felvétellel. – Azért jó a párnacsata nap, mert képes megmozgatni a fiatalokat, akik itt valóban levezethetik a feszültséget, és végre nem a számítógép előtt ücsörögnek – árulta el a véleményét Dishey, akinek baráti körébe tartozó Újvári Endre abba is beavatott, hogy a tollas napra külön párnákkal készültek, amelyek nehezebben szakadnak szét.Endréék még nem vettek részt hasonló eseményen, de ha úgy adódna, szívesen segítenének a tér kitakarításában. – Szeretem az ilyen mókás dolgokat, tavaly sajnos nem volt alkalmam eljönni, de most alig vártam ezt a napot. A párnámat nem szándékozom tönkre vágni, de nem ijedek meg egyetlen ütéstől sem – mondta Benke Annamária, akinek valóban nem kellett aggódnia, mert a résztvevők maradéktalanul betartották a szabályokat, ügyeltek a fiatalabb részvevőkre, és csak ésszel püfölték egymást.

Párnákkal a szürke hétköznapok ellen

– A rendezvény célja, hogy tüntessünk a szürke hétköznapok ellen, és kiűzzük az unalmat. Illetve az is fontos a számunkra, hogy ne csak a turisták vegyék észre, és használják ki ezt a teret, hanem azok is, akik itt élnek. Ez a látványosság sok embert vonz, és mivel pénzt sem kérünk a részvételért, szerencsére minden évben rengetegen ellátogatnak a győri párnacsata napra is – avatott be minket Salamon Dániel az esemény középiskolás főszervezője.

Párnacsata Győrben. Fotók: Katona Flórián.


– A pihés nap megszervezése mindig sok munkát és felelősséget igényel, hiszen a rendezvényt a rendőrségen is be kell jelenteni, nagy segítségünkre van ebben Buzál Henrietta ifjúsági referens. Felröppentek a hírek csavarral megtöltött párnákról, azonban szerintem ez csak pletyka, mert személyi sérülés eddig sosem történt itt, pedig sajnos nem tudunk minden párnát ellenőrizni – tudtuk meg a szervezőtől, aki már negyedik alkalommal biztosítja a párnacsata nap zökkenőmentes lebonyolítását, és arról is biztosított minket, hogy a tollak és szivacsok nagy részét feltakarítják a térről. A rendezvény lebonyolításával, rendbontás miatt, kötekedők érveit meghiúsítva, az esemény végén, öt óra után nem sokkal a szervezők és a résztvevők is megkezdték a takarítást, amelybe többen seprű hiányában a lefonnyadt párnahuzatukkal segédkeztek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. fióka 2011. április 05. 14:53
  „Nem kell a népnek más csak cirkusz és kenyér.”
 • 27. vonLichthauser 2011. április 04. 13:34
  „Jól van, lássuk másként.
  A párnacsata -s bármilyen más hasonló kitöró örömet kiváltó tevékenység - spontán kell hogy legyen. Ha valaki előre meghirdeti hellyel és időponttal akkor az elveszti a spontaneitását - akkor az semmi más mint pótcselekvés, indulatok és a felgyülemlett düh szublimálása.
  A másik dolog, hogy valaki fölhivására elmenni egy térre és nyilvánosan szétverni tárgyakat - ez esetben egy párna - egy másik ember fején - talán ez az ami távol áll tólem.
  Kiváncsi lennék hányan mennének el a Jobbik felhivására, hogy vitassák meg a cigánykérdést, a pályakezdők munkalehetőségeit, Magyarország gazdasági, politikai és erkölcsi állapotát. Csak kérdezem.......”
 • 26. buggyant 2011. április 03. 21:22
  „Jirzi, te nem ismersz engem. Hidd csak el hogy nem a savanyú fajtához tartozom. Akik ismernek, azok tudják. Engem sok minden boldoggá tud tenni, felvidítani. A hülyeség speciel nem, de attól sem kiakadok, csak elmondom a véleményem. Mint ahogy másnak is lehet, úgy nekem is. Sosem különültem el egy társaságban sem, sőt, rövid időn belül többekkel is jó hangulatot tudok teremteni. Nem muszáj elhinni. Nekem így is jó. És sosem kesergek. Mert mindig van valami, aminek érdemes örülni. Ehhez nem kell másokat csapkodni.”
 • 25. buggyant 2011. április 03. 21:13
  „Hunicum, nekem komolyan ez a véleményem. Kicsit sem vagyok kiakadva, egyszerűen az a véleményem, hogy nem az egyre idétlenebb kikapcsolódás miatt kellene örvendjünk hogy jaj de jó, hogy nem drogozik az a gyerek. Én ezt nem érzem játéknak, tényleg, hogy egymást püfölik teli szájjal röhögve. S bár kimaradt az életemből a párnacsata, valahogy nincs hiányérzetem. És mily fura, jómagam is szeretem a kultúrát, a humort pláne (nem azt, amiről hiszik, hogy humor, hanem ami valóban az), a zenét, és a játékot, persze ami tényleg játék. De nem vagyunk egyformák. És ha engem elszomorít az, hogy párnákat vernek szét egymás fején szórakozásból, nem hiszem, hogy a humortalanságom fémjelzi. Szerintem sem a játék, sem a humor nem errefelé leledz... persze ettől nyilván lehetnek eltérő vélemények.”
 • 24. Hunicum 2011. április 03. 20:27
  „21. buggyant!

  Lehet az hiányzott volna az életbe neked, hogy ne akadj ki ilyen jelentéktelen dolgon! Gyerekek még. Mit is vársz tőlük?
  Párna csatáztam én is idehaza, osztálykiránduláson mégse lett belőlem "retardáld". Dolgozok becsülettel, tisztelem az embereket, a kitartást és a többi erényt. Szeretem a szeretetet, a humort, a kultúrát, a hazám és nem utolsó sorban a zenét, játékot is!

  "Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt." (Platón)”
 • 23. jirzi 2011. április 03. 19:55
  „Ja és ha esik az eső nem jó ha süt a nap meg minek süt mert meleg van:)”
 • 22. jirzi 2011. április 03. 19:54
  „vonLichthauser Látom jó megfigyelő vagy.Képzeld a térkő hézag nem csak a képen látható a valóságban is ott van . Menj ki nézd meg csináld meg .Vigyél misungot stb. Az emberek szórakozni mentek oda nem dolgozni.Lehet még könyvet is olvasnak de azt nem párnacsata közben.Bár a nyárspolgároknak elképzelhetetlen hogy egy ember aki szórakozik az még olvas is.
  buggyant Sok minden eszembe jut pl az hogy embereket miért bántja ha más jól érzi magát.
  Amikor katona voltam két fajta emberrel találkoztam: egyik típus ült a körletbe és sírt hogy milyen rossz itt a másik kihasználta az időt ,barátkozott szórakozott .No te bizti az első savanyú fajtához tartozol a negatív hsz ekkel együtt.”
 • 21. buggyant 2011. április 03. 19:15
  „9 jirzi. Egyéb véglet nem jut eszedbe? Más időtöltés kizárt. Egyébként nem tudom, hogy honnan veszed, hogy ha valaki nem tapsikol a hülyeségnek akkor már a drogra szavaz.
  11. zotya. Hát, ha ezeknek ez a legnagyobb boldogságuk az életben.. ne is legyen nagyobb.
  13. NRG. Igen, a negatív oldalát nézzük mert az van neki. Inkább szednék össze a zöldben a szemetet, az is összehozza őket, nem az hogy egymás fejét csapkodják. Ja, hogy az amerikaiakat kell már megint utánozni... jah, az ám a kultúrnép.
  15. :) Ott a pont.
  16. Hunicum. Sosem párnacsatáztam. Gyermeknek sem voltam retardált.
  18. NRG Gratulálok a lányodhoz :)”
 • 20. buggyant 2011. április 03. 19:07
  „WTF, ez erős csúsztatás. Idétlenek. Most szerinted mennyivel jobb, ha szétver egy vagon párnát, aztán utána jól beszív?”
 • 19. WTF 2011. április 03. 16:36
  „A mai nap tanulsága:
  A kommentelők többsége a napjuk túlnyomó részében olvas illetve hangversenyekre jár.
  Azonban van egy olyan lecsúszott réteg is, amely iszik, drogozik, de a züllést megszakítva kiment párnacsatázni egyet.”
 • 18. NRG 2011. április 03. 15:30
  „vonLichthauser!
  Honnan tudod nagy bölcsességedben,hogy emellett az egyszeri (!) párnacsata mellett nem olvasnak könyvet,vagy nem járnak éppen hangversenyre ??? A lányom pl. ott volt és kitűnő tanuló,nem hiszem hogy ez miatt csökkent volna az IQ-ja,mert egyszer az évben el mert menni egy ilyen eseményre....”
 • 17. x7r4ztu 2011. április 03. 14:10
  „:) Gratulálok a negatív hozzászólóknak...”
 • 16. Hunicum 2011. április 03. 13:51
  „Nem értem mi bajotok a párnacsatával. Mintha ti nem csináltátok volna soha, ugye!? Álszentek vagytok! Mindenki párna csatázott már otthon és mégse zárta ki, hogy elolvassatok egy könyvet vagy színházba mennyetek. Némelyikőtöknek már fizikai fájdalmat okoz ha egy fiatal bohémkodik és jól érzi magát úgy, hogy közbe az ég világon senkinek-semminek nem árt!”
 • 15. vonLichthauser 2011. április 03. 13:29
  „Hál Istennek már kies kis városunkban is van igazán érdekes esemény ami megmozgatja az emeberek fantáziáját, izmot fejleszt és felülmúlhatatlan örömöt okoz a résztvevőknek.
  Legalább nem vesztegetik az időt olyan hiábavalóságokkal mint egy könyv olvasása, egy klasszikus hangverseny /brrrrrrrrrrrr, még belegondolni is..../, egy előadás meghallgatása a küszvágó csér szerelmi életéről és szexuális szokásairól.
  A párnacsata AZ ami igazán közelebb visz bennünket a Nyugathoz kulturában, szokásokban, polgári érettségben.
  Az egyik képen láthatni, hogy a tér burkolata még mindig erősen hézagos - a párnacsatázók talán maltert /mischung/ kőműveskanalat és burkolólapokat ragadhatnának és rendbetennék a teret a párnacsatában megerősödött karjukkal.”
 • 14. Szandy98 2011. április 03. 12:14
  „De jó,a videónk is felkerült :D”
 • 13. NRG 2011. április 03. 11:59
  „Eleve a világ több nagyvárosában(pl. New York) is volt ilyen párnacsata,nem tudom miért kell ezen ennyire kiakadni. Aki akart odament,akit meg nem érdekelt az úgyis mást csinált.De ha mindig mindennek a negatív oldalát nézzük,akkor már régen megette a fene....”
 • 12. georgbob 2011. április 03. 11:49
  „Úgy beszéltek, mintha emellett a hülyeség mellett nem tolnák ugyanúgy a szeszt a drogot, a cigit...naívak...”
 • 11. zotya975 2011. április 03. 10:54
  „Sok embernek a legnagyobb élménye a tablettás fröccs, meg a Mónika só´, hogy is várhatnánk, hogy örüljenek annak hogy mások kicsikarnak pár perc önfeledt boldoságot az életből...”
 • 10. WTF 2011. április 03. 10:47
  „Ti egész nap citromot zabáltok, hogy ilyen keserűek vagytok?
  Mindig csak a rosszindulatú kommentek...”
 • 9. jirzi 2011. április 03. 10:34
  „buggyant
  Gondolom téged az nyugtat meg ha egy sötét sikátorban drogoznak.A lényeg hogy te ne halj róla :”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy győri macska show - galéria

Tizennyolc országból érkeztek gazdik, hogy kedvenceik részt vehessenek a győri macskakiállításon.… Tovább olvasom