Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Parkot adnak át Nagyszentjánoson

Szeptember 14-én rendezik Nagyszentjános Új Széchenyi Terv keretében átalakított közparkjának átadó ünnepségére, és az ezt követően megrendezésre kerülő Környezetvédelmi napra.

A fenntarthatóság jegyében lezajló, változatos programokat tartalmazó napra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Nagyszentjános Község Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány 2011 októberében együtt nyújtott be pályázatot a "Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért" című felhívásra, amely "Környezettudatosság erősítése és a porterhelés csökkentése Nagyszentjánoson közterület természetbarát megújításával" címmel támogatásban részesült.

A pályázat remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a nagyszentjánosi Polgármesteri Hivatal előtt található elhanyagolt közterület környezetbarát módon megújulhasson, továbbá arra, hogy Nagyszentjános és a szomszédos Gönyű község lakosságának figyelmét felhívják a környezettudatosságra.

A projekt keretén belül lehetőség nyílt a szelektív hulladékgyűjtés, a szürkevíz hasznosítás, a fenntartható életmód és fogyasztási szokások népszerűsítésére a felnőtt és általános iskolás korú lakosság körében. Ennek elérése érdekében olyan színvonalas programok kerültek megrendezésre, mint az "Anya vigyáz a környezetre" rajz- és fotópályázat, a "Legszebb környezettudatos anyuka" vetélkedő, vagy az "Apa vigyáz a környezetre" autómosó-verseny.


`Anya vigyáz a környezetre´
`Anya vigyáz a környezetre´


Az általános iskolások számára ezen kívül interaktív környezetvédelmi oktatásokat szerveztek.

A projekt végén megrendezésre kerülő Környezetvédelmi nap helyszíne az átalakított közpark környéke lesz, ahol az ünnepélyes átadót követően az érdeklődők ismét színvonalas programokon vehetnek majd részt. Az új park felépüléséhez az általános iskolás osztályok is hozzájárulnak egy-egy fa elültetésével.

A rendezvény résztvevői ezt követően megtekinthetik a GYŐR-SZOL Zrt. által üzemeltetett Ökobuszt, a rajzkiállítást, és az újrahasznosított anyagokból készült használati tárgyak kiállítását. Ezen kívül lehetőség lesz részt venni fenntarthatósági témájú előadásokon, valamint teszteket és totókat kitölteni.

A gyerekek további lehetőségek közül választhatnak, lesz többek között ugrálóvár, öko-kézműves foglalkozás és madáretető készítés. A rendezvény mindenkinek jó lehetőséget nyújt arra, hogy egy emlékezetes napot töltsön el családjával a környezettudatosság jegyében.

A projekt és a rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6,2 milliárdos meló: rendbe teszik a folyópartokat a Folyók városában - videó

A Mosoni-Duna belvárosi szakaszán sétány készül. A partrendezési munkák várhatóan 2014-re fejeződnek be. Sok-sok fotó, látványterv. Tovább olvasom