Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Parkolóvadászat Győrben a vasútállomás előtt - És mi az a barna kártya? - fotók

Parkolóvadászat Győrben a vasútállomás előtt - És mi az a barna kártya? - fotókTeltház a vasútállomás előtt: az autósok sokszor hosszú percekig várnak itt szabad beállóra.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
"Évek óta nehezen találok parkolót a saját otthonom előtt" - kezdte a parkolási mizériát Ágh Miklósné, aki MÁV bérlakásban él a győri börtön közelében. A vasútállomás előtt a Városháza dolgozói sok helyet foglalnak munkaidőben.
"A parkolóban több autó szélvédőjén látni barna színű kártyát. Ezeket az önkormányzat dolgozói használják. Hangsúlyozom: nem a Városháza munkatársai tehetnek a kialakult helyzetről. Ők a kenyerüket keresni járnak ide" - mondta a győri asszony.

Szabad helyek

"Nem értem, hogy a győri Városháza parkolójában miért tátong több hely üresen. Luxus a szabad beállókat parlagon hagyni, amikor egyre nehezebb megállni a környékén. Miért nem ajánlják fel ezeket a helyeket az önkormányzati dolgozóknak? Ráadásul a vasútállomás parkolója idejétmúlt és kicsi. 25-30 éve elég volt ennyi beálló, napjainkban biztosan nem" - folytatta Ágh Miklósné. Tegyük hozzá: a börtön előtt tilos megállni, a postánál szinte lehetetlen a Révai utcában.

Közel hat éve lépett életbe a jelenlegi parkolási rend a Városháza mögött. "Az előforduló szabad helyek az önkormányzat vendégei számára fenntartott helyek. A kihasználtság attól függ, hogy az egy időpontban érkező vendégek gépjárművel jönnek-e vagy több irodában is fogadnak-e éppen meghívottakat" - közölte Domanyik Eszter.

"A Városháza zárt parkolójában éves bérlettel állhatnak meg a hivatal vezető dolgozói. Ezért mindenki maga fizet. A Városháza dolgozói, akiknek nem jutott hely a parkolón belül, szintén a saját maguk által vásárolt bérlettel rendelkeznek. Fenntartott helyek számukra nincsenek a környéken" - tette hozzá a Városháza szóvivője.

 
A barna kártya a szélvédőüveg mögött - fotók: Mészáros Mátyás


Fél órás vadászat

Ágh Miklósné II. övezetbe szóló lakossági parkolási bérlete 3900 forintba kerül. "A fiam éves parkolási bérletet vett a II. övezetbe. Ő nem lakik itt, évente 85 500 forintot fizet a kártyáért, de napközben szintén alig talál helyet a vasútállomás előtt" - magyarázta Ágh Miklósné. Megkérdeztük, hány barna színű kártyával rendelkeznek a városházi dolgozók, de erre nem kaptunk választ. Az önkormányzati munkatársaknak többet kell fizetniük a vasútállomás előtti parkolásért, mint a lakóknak. A barna kártya éves díja 12 ezer forint.

"Kérném, hogy a döntéshozók foglalkozzanak a problémával. Mindenkivel szemben méltatlan a mostani helyzet. Úgy vadásszuk a szabad beállókat, hogy gyakran fél órán át várakozunk a kocsiban" - közölte Ágh Miklósné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalan fagyott meg a győri kórház területén

Hajléktalan fagyott meg a győri kórház területén
Egy halott embert találtak a Petz-kórház területén lévő egyik, nem gyógyításra használt épületében. Tovább olvasom