Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Parkolóház: Most a ventillátorok túl hangosak

Most sem kapta meg a használatbavételi engedélyt a győri parkolóház, a próbaüzem alatti mérések ugyanis kimutatták, hogy a zajszint meghaladja az engedélyezett határértéket. A ventilátorokat ezért ki kell cserélni szeptember végéig.
A győri parkolóház próbaüzeme tovább folytatódik: az órásgarázs azért nem kapta meg most sem a használatbavételi engedélyt, mert a beépített ventilátorok zaja (ha mindegyiket bekapcsolják) meghaladja az engedélyezett határértéket. Mint ismert, a parkolóház május eleje óta – Kovács Barnabás, a kommunális szolgáltató igazgatójának döntése értelmében – próbaüzemmel nyitva tart.

Az engedély nélküli nyitást többek között azzal magyarázta az üzemeltetésért felelős cégvezető, hogy a garázst fel kell tölteni autókkal, ha el akarják végezni a használatbavételi engedélyhez szükséges környezetvédelmi vizsgálatokat.

A hatvan napig tartó méréssorozat szeptember elején véget ért, a füstkibocsátás a megengedett alatt maradt, a zajszint azonban, mint írtuk, meghaladta az engedélyezettet. „A kivitelezőnek kell kicserélnie a ventilátorokat az épületben" – szögezte le Kovács Barnabás, ennek határidejét pedig szeptember 30-ban szabták meg. Mindez azt jelenti, hogy ha a hónap végéig kicserélik a szellőzőberendezést, akkor is újabb vizsgálatoknak kell következniük, amelyekkel talán már kiadható lesz az engedély. Hogy ez a csere mennyibe kerül, az üzemeltető nem tudta megmondani, igaz, nem is neki kell tudnia. A huzavona tavasz óta tart, a parkolóházat eredetileg március 15-én nyitották volna meg engedélyestül, mindenestül – ennek éppen fél éve.

De vissza még szeptember 30-ra: a dátum nemcsak azért nevezetes, mert ekkorra kell a túl hangosan üzemelő ventilátorokat kicserélnie a kivitelezőnek, hanem azért is, mert napra pontosan a hónap végén készül el az a tanulmány is, amely a belvárosi parkolóhelyzetet elemzi. A Győri Kommunális Szolgáltató által megrendelt felmérés készítői azt vizsgálják, hogy a Jókai utcában nyílt óriásgarázs miatt át kell-e alakítani a belvárosi (szabadtéri) parkolóövezeteket.

Kovács Barnabás előre semmit nem akart mondani a lehetséges változásokról, arra a kérdésünkre viszont, hogy „ez azt jelenti-e: emelni fogják a parkolójegyek árát az utcai helyeken, hogy így az óriásgarázs felé irányítsák az autósokat", azt felelte:

„ A felmérés nem ezt célozza, nem arra keresünk magyarázatot, miért kell a parkolódíjakat emelni. A díjtétel is nyilván eleme lehet a felmérésnek, de alapvetően a belvárosi parkolóövezetek felülvizsgálata a cél."

A felmérés és annak elemzése októberre elkészül, a győri közgyűlés várhatóan novemberben tárgyalja a kérdést. Most még bízhatunk abban, a testület valóban csak ezt a kérdést vizsgálja már akkor, s nem azt, miért nincsen továbbra sem engedélye a parkolóháznak.

Kapcsolódó írások >>

A parkolóházvita (2004-05-05) >>
Bokréta a győri parkolóházon (2004-02-13) >>
Integrál: van engedély (2004-05-11) >>
Jobban jár, aki a házban parkol (2004-02-27) >>
Kész, de zárva a parkolóház (2004-04-07) >>
Mit kell tudni a győri parkolóházról? (2004-03-16) >>
Parkolóház 260 autó számára (2003-06-27) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A likócsiak gyöngyszeme

A likócsi vállalkozók és helybeliek összefogásával valóságos pihenőparkot varázsoltak a Mosoni-Duna… Tovább olvasom