Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Parkoló kell a Zrínyi utcaiaknak

Parkoló kell a Zrínyi utcaiaknak

Győr - Volt, nincs parkolóhelyünk – állítják a Zrínyi utcaiak. A beruházó, a Leier City Center viszont az állítja: nem is volt parkolóhely, legalábbis legálisan nem, viszont lesz mélygarázs.

Rimányi Zita - 2009.08.26. 09:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A Frigyes-laktanya mellett, a Zrínyi utcának a Bem tér és a vidéki pályaudvar közötti részén, egy nem túl ideális területen – járdamagasságban – nyolcvan autónak volt hely. Főként a közelben lakók álltak ott, akik most nehezményezik, hogy hatvan autónak való helyet – mindenféle értesítés nélkül – lezártak a Leier City Center építése, a régi épületek felújítása miatt. A Zrínyi utcaiak problémájával Falvai József kereste meg szerkesztőségünket és elmondta: már két hete volt a lezárás, de azóta se történik ott semmi, nem dolgoznak azon a részen, a lakosok meg nem tudnak hol megállni autóikkal.

Eddig tiltás, most lezárás: ˝Hol parkoljunk ezután?˝ – kérdezi Falvai József a Zrínyi utcaiak nevében a Leier City Centerré alakuló Frigyes-laktanya mellett. Fotó: Bertleff András
Eddig tiltás, most lezárás: ˝Hol parkoljunk ezután?˝ – kérdezi Falvai József a Zrínyi utcaiak nevében a Leier City Centerré alakuló Frigyes-laktanya mellett. Fotó: Bertleff András

– Szeretnénk, ha a parkolásra megoldás születne és az is érdekel bennünket, hogy ha elkészül a Leier beruházása, akkor mi lesz ezen a részen. Sávszélesítés lesz? Akkor hol lesznek parkolók? Erről is szeretnénk tájékoztatást kapni. Csak azt tudjuk, amit a Kisalföld ˝kinyomoz˝, megír, de az érthető módon nem tér ki kellő részletességgel a minket érintő változásokra. Azt gondoljuk, azért tájékoztatásra méltathatná a beruházó a környéken lakókat – állítja Falvai József.

A Leier City Center válasza szerint sajnálják, hogy nem jut el megfelelő információ a környékbeliekhez az őket érintő változásokról, annak ellenére sem, hogy a legkülönbözőbb csatornákon igyekeztek eddig is és ezután is folyamatosan tájékoztatni a lakosságot. Legutóbb lapunk augusztus 7-i számában jelent meg terjedelmes írás a mélygarázs építéséről. A csomópont építésével kapcsolatos, június 10-én tartott helyszíni bejárásra pedig az önkormányzat hívta meg a Zrínyi utcában lakókat, akik közül jó néhányan részt is vettek azon.

A Zrínyi utca jelzett oldalán valóban álltak autók, ám azon a területen a parkolás a Leier cég tájékoztatása szerint tilos, amit tábla jelez és az a rész egyébként is zöldterületként van nyilvántartva. Azért zárták le ezt az építési engedélyben szereplő területet, mert az építkezés olyan stádiumba ért, amikor a nagyméretű betonszállítók és egyéb erőgépek miatt a személygépkocsik mozgása már balesetveszélyessé vált. ˝A munkálatok folyamatosan tartanak kerítésen kívül és belül egyaránt, s az úgynevezett veszélyzóna lezárására a balesetek elkerülése érdekében volt szükség. A csomópont kialakítása után a Zrínyi utca háromsávosra bővül, a két irányban egyenesen haladók, illetve a balra kanyarodók számára, de a mélygarázs az átadás után – előreláthatóan október elején – a lakosság számára is nyújt szolgáltatást˝ – áll a Leier City Center közleményében, ami megjegyzi, hogy sajnos minden átépítés időleges korlátozással jár, de a beruházás révén a környék közlekedése kulturáltabb, egyszerűbb lesz gyalogosoknak, autósoknak is. Az építkezéssel kapcsolatos kérdésekben szívesen állnak olvasóink, a lakosok rendelkezésére. 
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 15 hozzászólás
Moderálásra küldöm 15. urbaniastapista 2009.09.04. 14:45

A parkoló rámpája kilóg a Frigyes laktanya telekről. Az érvényes Építési Szabályzat (gyor.hu) szerint 6,2 méterrel szélesebb kellene legyen a Zrínyi utca. A rámpa ebbe a szélesítésbe lóg bele kb. 2 métert, pont a jövőbeni járdába. Ugyanígy a Baross úti új kerítés is elvileg önkormányzati területen épült, kissé kitolva a birtok területét.

Moderálásra küldöm 14. urbaniastapista 2009.08.28. 22:55

13.
Annál könnyebben ment volna "valaki másnak".

Moderálásra küldöm 13. Agent 2009.08.28. 10:37

"Ha nem ő, akkor néhány éven belül valaki más is nekiállt volna", hát ebben azért kételkedem, szerintem porig rohadhatott volna.

Moderálásra küldöm 12. gelcsa 2009.08.28. 08:51

Győr város népének akarata, és a közgyűlés döntése alapján kerül majd a név szavazásra! Ehhez Győr város lakosai ragaszkodnak!

Moderálásra küldöm 11. urbaniastapista 2009.08.27. 14:40

10.
Kedves Korsó!
Egy közterületről van szó a cikkben, nem Leier úr birtokáról. Az hogy nekiállt felújítani, dícséretes. Az, hogy egy burgenlandi nagyképű paraszt módszereivel teszi, már kevésbé. Ha nem ő, akkor néhány éven belül valaki más is nekiállt volna, lehet, hogy kevesebb balhéval, lehet hogy a környékbelieket kevésbé irritáló módon.

Moderálásra küldöm 10. Köcsög 2009.08.27. 11:50

Te nagyon szegény....Nehogy már ezzel a győri dumával gyere ember.A győriektől akár össze is dőlhetett volna az egész kóceráj.Ha a Leier nem veszi meg,és nem kezdi felújítani,akkor ma nem lenne ez a hír,mert épeszű ember nem vinné a kocsiját egy összeborulni készülő romhalmaz közelébe.
Ébredj már fel ember.Itt milliárdokról beszélünk,valakinek a saját pénzéről.És ha megvette,akkor szerintem úgy hívja ahogy akarja.Nehogy már te döntsd el a dolgot.Úgy nevezed ahogy akarod,szíved joga.De ne keltsd itt az indulatokat a baromságoddal. J
a,a nép nem ezt akarja? Rendben.Dobjatok össze zsebből 2-300 millát,szálljatok be a felújításba,biztosan szívesen veszi a közösség kérését a tulaj,és más nevet ad neki....

Moderálásra küldöm 9. gelcsa 2009.08.27. 09:45

Miért moderaltad írásomat, nemtűröd a jogos kritikát?
Egy újságíró hogyan veszi azt az aljasságot, hogy önkényesen elnevezze a Frigyes Laktanyát leier akárminek???? Már nehogy ő döntsön Győr város lakossága helyett! A nép nem ezt akarja, és ennek már többen adtak hangot!

Győr város lakosainak akkor is Frigyes Lakanya, és nem engedjük! Véleményeket lehet csatolni!

Igaza van PaPa -nak, és sokaknak Győrben! ..." Szégyen, hogy a városvezetők nem mernek kiállni a MAGYAR lakosok mellet. Mert a leier üzletet csinál a laktanya rendbetételéből az még nem azt jelenti, hogy övé lesz a város rész." Ne igy reklámozza magát!

Moderálásra küldöm 8. todoer 2009.08.27. 07:40

Goldmund ! A rendszerváltás elött nem volt szükség ennyi parkolóra mert nagyságrendekkel kevesebb autó volt . A városvezetés tevékenysége pedig csak abból áll hogy a engedélyezték a "lopóautó" használatát. Gondolom a lesben álló közterület felügyelők nem kevés bevételt hoznak . A buszpályaudvar körüli áldatlan parkolási állapotot már rég meg kellett volna oldani (és ez a régi városvezetés sara is ).Mélygarázs szép elgondolás csak nem tudom hogy aki buszhoz viszi vagy hozza pl a hozzátartozóját ,az ezért az 5-10 percért be fog -e állni a parkolóházba és mennyit fog érte fizetni ?

Moderálásra küldöm 7. PaPa 2009.08.27. 07:01

Szégyen, hogy a városvezetők nem mernek kiállni a MAGYAR lakosok mellet. Mert a leier üzletet csinál a laktanya rendbetételéből az még nem azt jelenti, hogy övé lesz a város rész. A Hunyadi utcánál is a behajtani tilos tábla ellenér ő be és kihajthat, mert neki mindent szabad. A re.... rei meg a MAGYAR autósokat rendszeresen ott bünteti, mert behajtottak. A három sáv kialakítása is csak azért van, hogy az ott parkoló autóktól elvegyék a parkolási lehetőségét. A mélygarázs nem lesz megoldás, mert az kel azoknak, akik ott fognak lakni vagy bérelni irodát valamint a leier autóknak is kel a hely. Szégyen, hogy egy betelepült veszi át az irányítást. Azért megnézném, mire hivatkoznak a harmadik sáv kialakításánál, mert teljesen szükségtelen.

Moderálásra küldöm 6. gelcsa 2009.08.27. 02:32

Hát jobb név is a FRIGYES CENTER Nevezzük igy!!!!!
<moderálva sértő> Az egy eröltetett önkényesen adott név! A nép akarata A DÖNTŐ????


15 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...