Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Parkoló autókból loptak Győrben

A rendőrség a lopások kapcsán figyelmeztet: értékeiket ne hagyják az autó utasterében, ˝felkínálva˝ azt az elkövetőknek.


A hétvégén Győrben és környékén két esetben is az autó utasterében hagyott értékek keltették fel a bűnözők figyelmét.

A járműveket az esti órákban parkolták le a tulajdonosok, értékes csomagot és női táskát hagyva a gépkocsi utasterében.

Másnap reggel induláskor szembesültek vele, hogy a kocsiban hagyott értékeknek híre-hamva sincs. A tolvajok egyenként, mintegy százharmincezer forint rongálási és lopási kárt okoztak a tulajdonosoknak.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, értékeiket ne hagyják őrizetlenül az autó utasterében, ˝felkínálva˝ azt az elkövetőknek. A látható helyen hagyott értéktárgyak megszerzése nem okoz nehézséget a bűnözőknek.

Olvasóink írták

 • 6. Mathrin 2013. július 09. 11:22
  „Táskát őrizetlenül a kocsiban??? Nooooormális??? Én max a kabátomat hagyom benn, de még azt is meggondolom. Ha valamit mégis muszáj bent hagyni, akkor ott a kesztyűtartó, vagy esetleg az ülés alá szoktam betenni, hogy még véletlenül se látszódhasson kintről!”
 • 5. ATX 2013. július 08. 19:09
  „"A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét..." Aki olyan, annak hiába hívják fel a figyelmét, úgyis ott hagyja a cuccait az utastérben. Aki meg nem olyan, annak nem kell erre külön felhívni a figyelmet...”
 • 4. Mankapunka 2013. július 08. 19:02
  „Jó világ van, vagy ez a szegénység első jele, hogy ennyi érték van a kocsikban?”
 • 3. kató11 2013. július 08. 18:46
  „nehogy ezt is megvárjuk győriek .
  Símaszkos "fiatalok" ütötték, verték az ágyban fekvő, védekezésre képtelen 92 éves asszonyt Söjtörön
  Két, símaszkot viselő "fiatal" rabolt ki otthonában egy idős nőt a Zala megyei Söjtörön. Az elkövetőket a rendőrség fél órán belül elfogta - közölte a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője hétfőn.

  Két tizenhat éves fiú szombat este szétrúgta az idős nő otthonának bejárati ajtaját, majd a lakásba bejutva egyikük ütlegelni kezdte az ágyban fekvő, védekezésre képtelen 92 éves asszonyt, társa pedig értékek után kutatott a lakásban. Mivel nem találtak semmit, párnát szorítottak az idős nő fejére, ezzel kényszerítették arra, hogy átadja nekik a megtakarított pénzét, csaknem félmillió forintot.
  A két "fiatal" a pénzzel együtt elhagyta a lakást, az idős asszony pedig félelmében felmenekült a padlásra. Segélykiáltását meghallotta a szomszéd, és értesítette a rendőrséget.
  Az egyedül élő nőnek sikerült letépni egyik támadója fejéről a maszkot, így pontos személyleírást tudott adni a rendőröknek - mondta Farkas Tibor rendőrkapitány. A helyi körzeti megbízott fél óra alatt elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi fiatalt. Beismerték tettüket, az elrabolt összeg nagy részét megtalálták náluk.
  Farkas Tibor tájékoztatása szerint egyik elkövető a rendőröknek azt mondta, hogy a pénz szórakozásra kellett nekik. Az idős nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel a zalaegerszegi kórházban ápolják. A rendőrség rablás gyanúja miatt őrizetbe vette a két "fiatalt", és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat.
  Frissítés: A <moderálva> a rablás után kocsmáról kocsmára jártak, és még dicsekedtek is tettükkel
  A településen nagyobb rendezvény zajlott, több rendőr volt szolgálatban, így a körzeti megbízott perceken belül a helyszínre ért. Szétvert ajtajú lakás fogadta, szinte csak a keret maradt meg a bejáratból, az ott lakó 92 éves nő pedig súlyosan megsérült, de információkkal tudott segíteni, hogy kik lehettek a tettesek - mondta a Zaolnak a kapitány.
  Ezek a után a kmb-s a szomszédok gondjaira bízta a nénit, és a rablók nyomába eredt kollégáival. Nem tellett el fél óra és a körzeti megbízottak elfogták a tetteseket, két helybeli 16 éves fiatalembert, akiknél a pénzt is megtalálták.
  Mint kiderült, a két fiú korábban eltervezte, hogy a bulizásokhoz bármi áron megszerzi a rávalót. Ismerték az idős asszonyt, tudták róla hogy lehet pénze, de ezt nem ellopni akarták, rabolni mentek hozzá. Símaszkot húztak, úgy öltöztek fel, hogy ne ismerje fel őket áldozatuk. Az ütlegektől eltörött az idős nő arccsontja, de még ekkor sem mondta el, hol tartja a pénzét, erre csak az után volt hajlandó, hogy a párnát a fejére szorították és halálosan megfenyegették. A fiatalok közel félmillió forinthoz jutottak, távozásukkor azonban egyikükről a néni lerántotta maszkot, így a rendőrök számára hasznos információkkal tudott szolgálni. Az idős nő ezek után felmenekült a padlásra és kiabálva onnan hívta segítségül a szomszédokat.
  A rablást követően a fiúk kocsmáról kocsmára járva indultak szórakozni és több helyen eldicsekedtek, hogy pár perc alatt némi veréssel sok pénzhez jutottak. Ezek után nem csodálható, hogy percek múlva csattant a kezükön a bilincs.
  Elhangzott, a két söjtöri fiatal még nem volt büntetve, de több eljárás folyik ellenük vagyon elleni bűncselekmények, betörés, lopás miatt. A rendőrség kezdeményezte a tettesek előzetes letartóztatásba helyezését. Farkas Tibor felhívta rá a figyelmet, az új Btk. szerint súlyosbító körülmény, hogy idős, védekezésre képtelen személyre támadtak így büntetésük 5-10 év közötti szabadságvesztés lehet.”
 • 2. Karcsika 2013. július 08. 13:59
  „Egyszer olvasnám: Feltörte az autót, kiemelte a táskát, a tulaj szilánkosra törte mind két térdét az elkövetőnek.
  Többet se ő, se családja nem lopott.”
 • 1. tutti 2013. július 08. 13:12
  „Az lepett volna meg, ha mozgó autóból loptak volna.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem venné meg a gönyűi erőművet a Gazprom

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem vásárolná meg a Győr melletti gönyűi E.On-erőművet az orosz… Tovább olvasom