Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Parkolási káosz a győri Vásárcsarnoknál - fotók

Tudósítónk képei bizonyítják, hogy több autó van, mint parkoló hely, de ez különösebben nem zavarja a vezetőket. Tudósítónk jutalma 3000 HUF.


Bár a karácsonyi roham közepén járunk, azért néhány utcával arrébb talán akad(na) szabad és legfőképpen szabályos parkolási lehetőség.

A képeken az is jól megfigyelhető, hogyan vált egyre kaotikusabbá a közlekedés a győri Vásárcsarnok környékén.
Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. annobon 2010. december 23. 09:28
  „Pozitív példa lehetne a balatonfüredi vásárcsarnok. Kulturált fedett épületben (mondjuk ez hasonló a győrihez), de óriási parkolóval várja a vásárlókat. Még a legnagyobb nyári idegenforgalmi szezonban is találni ott parkolóhelyet.”
 • 41. pancser 2010. december 22. 19:18
  „Miért ne lehetne egy új vásárcsarnok Győrben, nagy parkolóval és buszos megközelíthetőséggel? Az ilyen kezdeményezést támogatni kéne. Ha teret akarunk adni a magyar kereskedőknek, őstermelőknek akkor tegyünk érte valamit. Mosonmagyaróváron is nagyon sajnálatos, hogy nincsen ilyen, volt, kicsi volt, lebontották most nincsen semmilyen. A piacon Mosonban a parkolási körülmények maga a káosz. Szóval Győr nincsen egyedül ez irányú gondjaival. Tartoznánk ennyivel mind a vevőknek mind a hazai kereskedőknek, hogy méltó helyet biztosítunk nekik.”
 • 40. MissKittin30 2010. december 22. 17:16
  „Én csak átszállással tudnék eljutni a munkahelyemre. Busszal olcsóbb lenne, mert térítik a bérlet 80%-át, de bevallom nekem kényelmesebb, hogy elindulok reggel 5:10-kor 4:30 helyett. Nem kell várnom a hidegben, nyomorognom stb... Nem azért vettem a kocsit, hogy a ház előtt dekkoljon, hanem azért, hogy megkönnyítse a közlekedésemet.
  Valljuk be őszintén, mikor ilyen hidegek vannak inkább a kocsit választja mindenki (aki megteheti), mint nyomorog a buszon.”
 • 39. Accentos 2010. december 22. 15:56
  „Tizenöt napig nem volt autóm,szerelőnél parkolt.ebben az időszakban elég sokat buszoztam,elköltöttem jegyre 15000 ftot.Győri vagyok,és csak a városban közlekedtem,sokszor kellett sietnem,időhöz voltam kötve.Autóval is ugyanezeket a távokat teszem meg,sőt többet,mert akkor hozzájön még napi 14 km,ez Győr egyik peremkerülete,amit a buszos időben mellőztem.Autóval erre az időre kb 7-8ezerért tankolok.és nem esek-kelek a gyerekkel a buszon...stb.”
 • 38. annobon 2010. december 22. 12:24
  „36-hoz még valami: "Nem kell itt fikázni sem az embereket, sem a tömegközlekedést sem e egymást" Nem tudom ki "fikáz" kit? Én nem vettem egy hozzászólást sem annak. Sőt, Zoty975-el minden téren egyetértek, ami a tömegközlekedést illeti. Csak annyit írt, hogy egy 5 tagú családnak, ha nincs buszbérletük, sokkal jobban megéri autóval bemenni a belvárosba, mint busszal. Ennyi. Ez így is van, ez még nem a tömegközlekedés "fikázása", hanme tények. Meg az is tény, hogy egy 65 feletti nyugdíjas házaspárnak viszont jobban megéri buszozni, mert nekik ugye ingyen van. Ez is ennyi...”
 • 37. annobon 2010. december 22. 12:20
  „36-hoz: "Ha vásárcsarnokot építünk, felújítunk kezdjük a parkolóval."

  Szóval: "A történelmi Győr belvárost és a környékét több kisebb vásártér övezte. Például ilyenek voltak: a Dunakapu téri piac, a húspiac (Virágpiac). Nádorváros és Adyváros határát képező Szigethy Attila (korábban:Felszabadulás út) Tihanyi Árpád (korábban Bartók Béla út) találkozásánál lévő nagyobb üres téren épült 1981-ben a városi könyvtár. A történelmi belváros piacait mentesítő emeletes, bevásárló központot, vásárcsarnokot és ABC áruházat az ezt megelőző évben építették meg." Tehát 1980-ban épült meg, mennyi is volt akkoriban az egy autóra jutó családok száma? És mennyi napjainkban? Egyszerűen kinőtte magát a hely, jó lenne már gondoskodni az utódlásáról! Talán majd a híres Győr-Szol... :)”
 • 36. pancser 2010. december 22. 11:51
  „Nem kell itt fikázni sem az embereket, sem a tömegközlekedést sem e egymást. Az üzlet az üzlet, ha vevőt akarunk, oda kell csalogatni. Csoda, hogy ilyen káosz mellet egyáltalán odamennek. Tessék példát venni a multiktól. akárhány multi telepedett Győrbe, akármilyen nemzetiségű alapban, az mind parkolót épített amelyet a TISZTELT vásárló díjmentesen használhat. Ha vásárcsarnokot építünk, felújítunk kezdjük a parkolóval.”
 • 35. annobon 2010. december 22. 11:36
  „34-hez: "Csodálkozik bárki, is hogy miért nem a tömegközlekedést használom?" Én nem csodálkozom! Jól levezetted a lényeget. Egyébként ha utánanézünk a dolgoknak, a győri tömegközlekedésben részt vevők nagy része diák vagy nyugdíjas! Meg persze néhány olyan felnőtt, akinek éppen nincs (nem volt, vagy volt, de elvették) jogosítványa (és kocsija persze).”
 • 34. zotya975 2010. december 22. 11:27
  „Tömegközlekedés: tegyük fel, hogy meg szerenénk nézni a belvárosi díszkivilágítást vasárnap délután, buszjegynk nincs, felszálunk, a sofőrnél veszünk jegyet: 5X305-forint, visszafelé szintén, ez 3050forint. Várni kell, a buszon ácsorogni, fűtés nuku. Ha beülök a kocsiba ez kábé 10 kilóméter legrosszabb esetben is 1 liter benzint használok el 350-370 forintért, leparkolok a rakparton, sétálunk, és hazaindulunk amikor csak akarom. Csodálkozik bárki, is hogy miért nem a tömegközlekedést használom?”
 • 33. omarhulm 2010. december 22. 11:08
  „Tisztelt Madarász!
  Állítása igencsak elgondolkodtatott. Kérem írja meg Győr helyközi pályaudvaráról melyik 16km-re lévő településre lehet eljutni 3 átszállással 2 óra alatt. Szerintem ugyanis ilyen nincs.”
 • 32. tricse 2010. december 22. 08:46
  „A túlzott autóhasználathoz csak annyit--most nem a nehéz szatyros bevásárlásokra gondolok--.hogy brutálisan csökkenhetne a forgalom és ezzel tisztulna a levegő is,ha egy megfizethető,szinvonalas és korrekt menetrendes tömegközlekedésünk lenne! Pláne ha ingyenes!:))))”
 • 31. annobon 2010. december 22. 08:40
  „30-hoz: "Angliában mennyivel másabb a közlekedési morál, és kitiltják rengeteg helyről az autósokat, és nem lázadnak ellene." Ebben igazad van, de miben nem másabb nyugaton a morál? Például Ausztriában és nyugatabbra sem szokás az utcán menve cigarettázni és eldobni a csikket. (A sort lehetne hosszan sorolni.) Amit példának felhoztál, azzal nincs is semmi baj, mert általában a történelmi belvárosokból vannak kitiltva az autók, de ilyen irányú törekvés azért már Győrben is megfigyelhető. Viszont, ha az angliai példádnál maradunk, az ottani bevásárlóközpontok (vagy mondjam azt, hogy vásárcsarnokok) körül biztosan meg van oldva úgy a parkolás, hogy a lehető legnagyobb autóforgalmat is elbírja. És ez már óriási különbség mondjuk a győri vásárcsarnokhoz viszonyítva...”
 • 30. Hancock-83 2010. december 22. 08:33
  „Annabon:

  Nem azzal van a baj, hogy használjuk az autót, hanem hogy túlzottan használjuk.
  Csak egy szép példa, hogy Angliában mennyivel másabb a közlekedési morál, és kitiltják rengeteg helyről az autósokat, és nem lázadnak ellene.
  Itt sem a legnagyobb gondot a kocsikázás jelenti, hanem amit írtál, hogy mindenki a legközelebbi helyet szeretné megkaparintani. Ezáltal felrúgva minden egyes szabályt, lásd BP-n van úgy hogy úgy felállnak a járdára, hogy egy babakocsisnak, vagy mozgáskorlátozottnak esélye sincs elmenni a számára kijelölt úton.
  És én sem jártam kevésszer a vásárcsarnoknál, pedig nem laktam mindig Győrben, de ha e "legközelebbi" helyen nem találtam parkolóhelyet távolabb álltam, és találtam.
  Akárhogy is feszegetjük a témát, és magyarázzuk meg a régmúlttal, közlekedni, és parkolni még nem tudunk, és nem is fogunk egy darabig, ehhez sokat kell még fejlődni...”
 • 29. cspogi43 2010. december 22. 08:29
  „Mégegyszer közre adom:,mert törölték előző igaz ,konkrét észrevételem

  Láttam 3 közterület felügyelő szorgos feljelentő és fotózó munkáját.Nem voltak következetesek!Sőt!Jó helyen parkoló de forgalommal szembe beálló ismerősömet éppen büntették!Igyekeztek pénzt gyüjteni!Mégegyszer gratula!”
 • 28. annobon 2010. december 22. 08:11
  „26-hoz: "mostanra annyira civilizálódtunk, hogy WC-re is kocsival járnánk" Igen - és önmagam ismétlem (19. hsz.) - a XXI. században élünk! Az autó a mindennapok részévé vált, nemcsak nálunk, hanem a legszegényebb országokat (pl. Szudán) leszámítva világszerte. Nem tudom ezzel mi a baj. Győrt is és még számos nagyvárost a világon, nem most terveztek, hiszen Arrabona néven már a rómaiak is állomásoztak itt. Aztán a középkori várhoz tervezett szűk utcák (hogy a betörő ellenség ellen jobban lehessen védekezni) határozzák meg mai nap is a belváros képét. Közben azonban telt-múlt az idő és elérkeztünk egy fejlett, többek között autóhasználó társadalomba. Annak idején sem a hátukon cipelték az eladásra szánt disznót, hanem lábon áthajtották a vevőhöz és ott vágták le. Most meg szívesen megnézem azt a polgártársamat, aki elmegy nagybevásárolni úgy, hogy mondjuk 800 m-re van tőle a bolt és a szokásos kosár élelmiszeren kívül még haza akar vinni mondjuk egy 5 kg-os mosóport és egy zsugor 2 l-es ásványvizet gyalog... Persze vannak túlzások is, az a bizonyos WC-re is kocsival..., tegnap este például az Árkádnál én is megfigyeltem, hogy egyes autósok a bejárathoz legközelebb tolongtak a kocsijukkal, mondtam is a páromnak, ha nem lennének oszlopok és ajtók, akkor behajtanának az épületbe is némelyek...”
 • 27. AntiFricc 2010. december 21. 23:12
  „"Tudósítónk képei bizonyítják, hogy több autó van, mint parkoló hely"
  Mekkora felfedezés! Már bocs, de ehhez nem kell fénykép. Teljesen egyértelmű, gyakorlatilag a frekventált helyeken mindenhol negatív a parkolási mérleg.”
 • 26. Hancock-83 2010. december 21. 23:01
  „Kedves zotya975!

  Igen jártam a vásárcsarnoknál általában szombatonként, amikor tele van!
  Lehet mentem pár kört, de emberi határokon belül találtam parkolót mindíg (normálisat).
  Mivel fiatal autóm van, és féltem, ezért nem állok fel mindenhova, mint egyesek.
  És igen, ha kell gyalogolnom pár percet az sem baj, hisz egészséges a mozgás.

  Érdekes, hogy anno sem volt sokkal kevesebb ember a vásárcsarnokban, csak akkor még nem volt ennyi autó, és az emberek tudtak járni, mostanra annyira civilizálódtunk, hogy WC-re is kocsival járnánk, ha beférne.
  Nem fogom ezért sajnálni azt aki kocsival megy!”
 • 25. Madarász 2010. december 21. 22:54
  „12. Az ember kénytelen autót tartani, mert a tömegközlekedés csapni való, amikor azt hittük rosszabb már nem lehet, még mindig tudtak rontani rajta. A munkahelyem (Győrtől 16 km-re) autóval 20 perc, busszal 3 átszállással majdnem két óra lenne és sokkal többe is kerülne.

  16. Elég reménytelen ügy, az egyik ismerős garzsa elé parkoltak, nem tudott elmenni dolgozni, felhívta a rendőrséget, akik azt mondták, ilyen piti dolgokkal nem foglalkoznak, erre mondta nekik, hogy jó, akkor most fog egy féltéglát és betöri a szélvédőt, hogy legyen miért kimenni. Mindjárt kimentek...

  23. Nem biztos, hogy rosszul állt be, lehet, hogy mikor leparkolt, úgy álltak mellette, csak közben lementek és más lett a szitu, elég gyakori eset. Beáll mondjuk egy furgon, mindenki hozzá parkol, elmegy és a helyére beáll egy kis autó és mindjárt úgy tűnik, mintha nem tudna parkolni.”
 • 24. M... 2010. december 21. 22:32
  „A mai világban az autó az élet része .
  Egyszerű tárgy - ami könnyebbé teszi a mindennapokat.

  Öszintén : miért ázzak én - ázzon az autó”
 • 23. vanessa 2010. december 21. 20:01
  „Szép estét! sok helyen lehetne fotozni a szabálytalan parkolokrol,csarnoknál meg az abaj, valaki beáll ugy hogy 2 auto helyet foglal el, nem egyett láttunk, volt egy kis fiat ugy állt be,hogy más már nem tudott mellette leparkolni ,sajnos nagyon hanyagok egyes autosok,,nem törödnek másokkal csak ő nekik legyen jó,”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen ünnepeltek az idősek az Átmeneti Gondozoházban

Közösen ünnepelték a karácsonyt a Répce úti Átmeneti Gondozóház bent fekvő lakó és az Idősek klubja… Tovább olvasom