Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Parkolás: a győri rakpart helyett a híd túloldalán

A Móricz Zsigmond rakpart májusi lezárása után egy ideig a Dunakapu tér enyhítette a parkolási gondokat, az ásatás miatt azonban már ott sem tudják leállítani autóikat a győriek. A probléma a Kossuth híd környéki szűk utcákban csapódott le.

Olvasóink többször is jelezték az elmúlt hetekben, hogy a Kossuth híd révfalui oldalán megsokszorozódott a várakozó autók száma a Móricz Zsigmond rakpart lezárása miatt.

A probléma a szűk kis utcákban okozza a legnagyobb gondot: "A rakpart és a Dunakapu tér lezárása óta napközben az út mindkét oldalán sorban állnak a parkoló autók, s olyan szűk hely marad köztük, hogy milliméterezve lehet csak közlekedni" – panaszolta az egyik Ady Endre utcai lakó.

A parkolási gondok jelentkezése – mondhatni – várható volt, hiszen a Móricz Zsigmond rakpart lezárása mintegy 500 parkolóhelyet vett el a belvárosban közlekedőktől.


A Móricz Zsigmond rakpart helyett sokan a környező, szűk utcákban parkolnak. Fotó: H. Baranyai Edina.
A Móricz Zsigmond rakpart helyett sokan a környező, szűk utcákban parkolnak. Fotó: H. Baranyai Edina.


Bár a közterület-felügyelethez még nem érkezett bejelentés a parkolási problémákról, az intézmény munkatársai folyamatosan járják a várost, így tudnak a problémáról – reagált megkeresésünkre az intézményvezető-helyettes.

Balogh Attila hozzátette: nemcsak a híd révfalui oldalán, hanem a belváros minden irányában érezhető a rakparti parkolóhelyek hiánya. Bár a jelenséget adatok még nem jelzik (nem emelkedett az elszállított személygépkocsik száma), ez valószínűleg csak annak köszönhető, hogy nyáron kevesebb az autó.

Balogh Attila szerint szeptembertől romolhat a helyzet, de – mint ígérte – górcső alá veszik az utcákat, s próbálják orvosolni a problémát.

A legjobb orvosságot egy új, szintén ingyenes parkolótér jelentené. A Győr-Szol Zrt. májusban jelentette be, hogy az általuk üzemeltetett, Móricz Zsigmond rakparti P+R parkolók megszűnése miatt bővítik a Petőfi híd lábánál lévő parkolót, a volt korcsolyapálya területére is várakozóhelyeket alakítanak ki.

Erről a beruházásról azóta csend van, ezért rákérdeztünk a társaságnál, hogy áll a projekt.

Nagy Csaba, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere közölte: "A Petőfi híd alatti ingyenes parkoló bővítése engedélyezési szakaszban van, az eljárás lezárását követően kezdődhet meg majd a parkoló bővítése.

Addig az autósközösség megértésében és együttműködésében bízva a komfortos Jókai és a Révai utcai parkolóházakat ajánljuk parkolási alternatívaként."

Mi jár a szabálytalanul parkolóknak? Az autó elszállításán túl a közterület-felügyelet helyszíni bírsággal (max. 20 ezer forint) vagy feljelentéssel élhet. Ez utóbbi esetén szabálysértési eljárás indul a szabálytalanul parkoló autós ellen, ekkor a rendőrség szabja ki a bírságot (max. 30 ezer forint).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntethetők a szemetelők Győrben

Olvasói SMS: Minden reggel szépen kitakarítják a győri Ikva utcai játszóteret, de délutánra már egy… Tovább olvasom