Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Parádé a Győri Nyár nyitányán

Sok ember és kevés szúnyog várta a 41. Győri Nyár nyitányát. Több ezer ember ünnepelte tegnap Görbicz Anitát, a világ legjobb női kézilabdázóját és a KFT együttest, amely idén a főkoncertet adta.
Sok ember és kevés szúnyog várta a 41. Győri Nyár nyitányát. Több ezer ember ünnepelte tegnap Görbicz Anitát, a világ legjobb női kézilabdázóját és a KFT együttest, amely idén a főkoncertet adta. 

A fúvószenekarok felvonulásával kezdődött a csaknem egy hónapig tartó Győri Nyár kulturális fesztivál. Mint mindig, ezúttal is óriási érdeklődés kísérte a nyitónapot, ahol Besenyei Péter  műrepülő világbajnok légi bemutatót tartott, majd ejtőernyősök szálltak le a Rába-partra (az ötből négy célba, vagyis a Rába folyóba is ért). Fellépett a KFT és a Cotton Club Singers, s természetesen volt tűzijáték és utcabál is. Az örömöt nem rontotta el semmi, nemhiába irtották ezek szerint a fesztivált megelőző napon a szúnyogokat: szinte egy sem keserítette meg annak a több ezer embernek a szórakozását, akik péntek este a Rába-parton akarták ünnepelni a megyeszékhely legjelentősebb kulturális fesztiváljának kezdetét. A Győri Nyárral egy időben és egy helyen nyitották meg a Masters Kézilabda Európa-bajnokságot, így a hétvégén a sportbarátok sem fognak unatkozni...   

De hova tűnt az ötödik ejtőernyős? – ez az egy kérdés maradt nyitva a nyitányon, merthogy az öt ejtőernyősből csak négy ért vizet (s egyben célt) a nézők szeme előtt. Nos, jelenthetjük: mintegy ötszáz méterrel a célponttól, a Kisalföld szerkesztősége mellett landolt, de legalább a Rába-parton és szerencsésen. Ezt leszámítva minden úgy zajlott, ahogy előzetesen hirdették: a KFT (amelynek koncertje az előző évekhez viszonyítva kisebb sikert aratott a nézők körében) és a győri ütősök jöttek, aztán a Masters Kézilabda EB megnyitója és Görbicz Anita köszöntése. A világ legjobb kézilabdása aratta az est legnagyobb sikerét, ami sokat elmond a város sportszeretetéről.

A protokollbeszédek mindegyike arról szólt, színvonalas és programokban gazdag egy hónap vár a győriekre. Előtte persze egy „sportos" hétvége, amely remélhetőleg magyar győzelemmel zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Fészek Klub változásokat generált

Két évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra programját a Győri Fészek Klub. A meghatározó… Tovább olvasom