Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Papból polgármester: `Drakula hozzám képest semmi´ - viharos testületi ülés Nagybajcson - képriport

A polgármester korábban állítólag azt mondta - derült ki az egyik panaszos levélből -, hogy az "őszirózsás öregasszonyok" is szítják ellene a hangulatot.

A nagybajcsi képviselő-testületi ülés szerda este viharos véget ért, azoknak a lakossági panaszoknak köszönhetően, amelyeket Balogh Tibor polgármesterrel szemben fogalmazott meg négy helyi állampolgár, köztük az aljegyző.

Balogh Tibor: az "őszirózsás öregasszonyok" is szítják ellenem a hangulatot

A polgármester korábban állítólag azt mondta - derült ki az egyik panaszos levélből -, hogy az "őszirózsás öregasszonyok" is szítják ellene a hangulatot.

Az alig több, mint négy hónapja megválasztott Balogh Tibor polgármester az őszi önkormányzati választások talán legérdekesebb alakja volt. Nagybajcs jelenlegi községvezetője nyár végéig a falu plébánosaként tevékenykedett, de akkor az egyházi hivatását elhagyta és polgármesternek jelöltette magát.


Viharos testületi ülés Nagybajcson szerda este - fotók: H. Baranyai Edina

Sorozatban a második balhés ülés Nagybajcson

A falu bizalmát nagy többséggel nyerte el, ahogy mondani szokás, simán megválasztották polgármesternek. Azóta azonban valami történt. Jelzi az is, hogy nem a tegnapi volt az első olyan képviselő-testületi ülés (a januári után a második), amelyet nem a polgármesteri hivatalban tartottak, hanem a helyi művelődési házban.

Akkora volt ugyanis az érdeklődés, hogy nagyobb termet kellett találni. Aki eljött a faluban élők közül, arról sejteni lehetett, hogy valamilyen sérelem vitte az egyébként nagy tömegeket máshol nem vonzó testületi ülésre. Most tele volt a művház díszterme, fiatalokkal, idősebbekkel egyaránt.


Úgy tűnik, Balogh Tibor nem válaszott könnyű hivatást most sem

A névtelen szórólap, amelyben a polgármestert gyalázzák, valóban létezik

A hangnem volt a legfőbb támadási felület, amelyet a polgármesteren számon kértek a panaszosok. Az, hogy őket egy névtelen szórólappal összefüggésbe hozta. Ezt igaztalan rágalmazásnak nevezték, amelyre Balogh Tibor abban a formában, ahogy a panaszosok mondták, nem emlékezett.

A válasz nagyon nem tetszett a lakosoknak, többször felhördültek. A panaszosokat viszont megtapsolták. A névtelen szórólap, amelyben a polgármestert gyalázzák, valóban létezik, hozzánk is eljutott.

Obszcén szavakat használt a frissen megválasztott polgármester?

Az aljegyző több oldalas panaszlistája ennél is mélyebb problémákra kívánt rávilágítani. A személyes sérelmeken túl hivatali kötelezettségekről, határidők betartásáról volt szó.

Arról is továbbá, hogy egy ülésen Balogh Tibor más körjegyzőségi polgármesterek jelenlétében "obszcén szavakat" használt a névtelen szórólevélre reagálva, ez pedig "a falu jó hírnevének is ártott". Az aljegyző levélének felolvasását már-már vastaps fogadta.


Az aljegyző panaszait a képviselőtestület egyik tagja olvasta fel

"Ellenségeskedve, gyűlölködve, szórólapozva nehéz együtt élni"

Balogh Tibor polgármester előbb úgy reagált, hogy több horrorfilmet már nem fog nézni, mert Drakula gróf hozzá képest már semmi. Hozzátette ugyanakkor: "amióta itt vagyok, igyekszem tudásom, lehetőségem szerint megtenni mindent a faluért. Névtelen levelekkel, támadásokkal nehéz dolgozni.

De az a legfontosabb, hogy a falu fejlődjön. Próbáljuk meg együtt, ellenségeskedve, gyűlölködve, szórólapozva nehéz együtt élni." Egy ember megtapsolta a polgármester válaszát.

Az ülésről részletes tudósítást a Kisalföld csütörtöki számában olvashatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útdíj: a teljes győri közgyűlés támogatja, hogy ingyenes legyen az M1-es győri szakasza

A győri közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén egyhangúlag azt kérte, legyenek ingyenesek az M1-es autópálya és az M19-es autóút január 1. előtt még díjmentes szakaszai. Tovább olvasom