Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Pápaszobrot a győri színház elé?

A győri Arrabona Városvédő Egyesület azt szorgalmazza, hogy II. János Pált ábrázoló szobor kerüljön a róla elnevezett térre, a Győri Nemzeti Színház elé, amikor a közterület a város kulturális koncepciójával megújul.

A civil szervezet erről közleményben tájékoztatta a Kisalföldet. Az egyesület emlékeztet rá: 2010-ben a városházán bemutatták Győrfi Lajos szobrászművész alkotásainak terveit és makettjét. Az akkori költségbecslések szerint a mű maximálisan 21 millió forintba került volna.

Fotó: Kisalföld-archív/H. Baranyai Edina
Fotó: Kisalföld-archív/H. Baranyai Edina

Az egyesület hozzátette: annak idején a győriek szavazhattak, s ezt Borkai Zsolt polgármester is megtette. A 102 voksolóból 100-an értettek egyet a tér egyesületünk által javasolt formában történő rekonstrukciójával, 99-en támogatták a szobor felállítását, és a két változat közül 67-en a kezét áldásra emelő pápa egész alakos megformálása mellett döntöttek. Az elképzelést akkor dr. Pápai Lajos megyéspüspök és a Győri Lengyel Kisebbségi Önkormányzat is támogatásáról biztosította.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nem működtek az utastájékoztató totemek egész Győrben? - fotók

A "beszélő" totemoszlopok többnyire egy napig voltak némák: hétvégére már helyre állt a rendszer Győrben. Tovább olvasom