Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Panzióból szeretetotthon

Szeretetotthonná alakították át a mezőörsi reformátusok azt a nemrégiben még panzióként működő épületet, amelybe hamarosan harminc idős lakó költözik.

A kaposvári református gyülekezettel társulva és egyéb egyházi segítséggel tudták megvásárolni a mezőörsi reformátusok azt a Fő utcán lévő panziót, amelyet a tulajdonos ajánlott fel nekik vételre.

A felújítás után 200 millió forintot érő, április végén felszentelt épület június elejétől szeretetotthonként működik. A Dunántúlon ez az egyház negyedik ilyen diakóniai intézménye, országosan jelenleg negyvenet tartanak fenn.

– A mezőörsi szeretetotthon a kaposvári hasonló kihelyezett intézménye. Jelenleg harminc lakót tudunk fogadni, de a jövőben szeretnénk a létszámot ötvenre bővíteni – nyilatkozta lapunknak Lentulai Attila, az illetékes pápai református egyházmegye esperese.

– Június elején kezdődik meg a beköltözés, megtelnek az egy- vagy kétszemélyes, kényelmes, teljesen komfortos szobák. Intézményünknek saját konyhája, orvosi szobája, ügyelete lesz, idős lakóinknak szakképzett szakápolók állnak rendelkezésére. Nem félek attól, hogy gondok lennének a jelentkezőkkel, már most elkelt a szobák jó része.

Az esperes szerint az egyházi szeretetintézmények sajátos légkörük, az „egymás iránti szeretet krisztusi lelkülete" miatt népszerűek.

– A diakónia, a szeretetszolgálat egyébként is az egyház ősi kötelessége és gyakorlata. Pünkösdre készülve arra is emlékezhetünk, hogy az első gyülekezettel megalakították az első diakóniai szolgálatot is. Ami azt jelentette, hogy Krisztus követői nemcsak az apostolokon segítettek, hanem a betegeket, öregeket is ápolták, látogatták. Ezt követjük mi is!

Gülch Csaba

Fogadják az érdeklődőket

A mezőörsi szeretetotthont Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Lentulai Attila, a pápai református egyházmegye esperese szentelte fel április végén, kétszáz fős hívősereglet részvételével. Az otthonnal kapcsolatban érdeklődni a 96/375-035-ös telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenthető az ikrényi iskola?

Szerdán késő estébe nyúlt az az oktatási bizottsági ülés Ikrényben, ahol az iskola felső tagozatának megmaradásáról, annak lehetőségeiről egyeztettek. Végleges döntés még nincs, mindenesetre vasárnaptól a www.ikreny.fw.hu elérhetőségen minden építő jellegű javaslatot várnak. Tovább olvasom