Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Pannontáj–Sokoró Natúrparkot avattak

29 Győr környéki település több mint 60 ezer hektáros összterülete elnyerte a Pannontáj–Sokoró Natúrpark címet.
A Pannonhalma környékén, Sokoróalján elterülő dombvidék természeti adottságait ismerte el a szaktárca azzal, hogy a natúrpark címre pályázó huszonkilenc település kérését elfogadta. Így a Pannontáj–Sokoró Natúrpark létrejötte az együttműködés sikere.

Erről szólt szombati beszédében Mondovics László, a Pannonhalma Kistérségi Területfejlesztési Társulás alelnöke és Enyingi Tibor, a Sokoró Ökológiai Park Alapítvány elnöke az alapítvány központjában, Győrújbaráton. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Persányi Miklós lovas kocsival érkezett az ünnepség helyszínére.

A natúrpark új fogalom Magyarországon, de a tárcavezető úgy véli, hamarosan olyan jól csengő védjegy lehet, ami megkülönbözteti a térséget a többitől. A mostani a harmadik ilyen cím, amit átadott, és bízik abban, hogy az Országgyűlés még idén elfogadja a nemzeti és a natúrparkokról szóló törvényt. A miniszter a tanúsító okleveleket a kezükbe ásót, kapát fogó településvezetőknek adta át, és velük együtt egy-egy hegyi juhart ültetett el az avatás alkalmából.

Így az alapítványi központban huszonkilenc facsemete jelképezi a natúrpark falvait: Bakonygyirótot, Bakonyszentlászlót, Bakonytamásit, Écset, Felpécet, Fenyőfőt, Gicet, Győrasszonyfát, Győrságot, Győrszemerét, Győrújbarátot, Koroncót, Kajárpécet, Lázit, Nagydémet, Nyalkát, Nyúlt, Pannonhalmát, Pázmándfalut, Pért, Ravazdot, Romándot, Sikátort, Sokorópátkát, Tápot, Tápszentmiklóst, Tényőt, Töltéstavát és Veszprémvarsányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórólapok: pert indít Balogh József

A választási törvény megsértése és sajtóigazgatási szabálysértés miatt kifogást nyújt be a… Tovább olvasom