Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Pannonhalma: Nincs egy zebra, nincs egy bicikliút

Városrészi beszélgetéseket folytatott Száraz Lajos, Pannonhalma polgármesterjelöltje, s a város állapotáról készült – nem túl hízelgő – fotókat egy kiadványban tette közzé az őt indító Pannonhalmi Pándzsa Egyesület.

Mint fogalmazott: a cél nem a lejáratás, hanem a szembenézés – ˝mindazzal, amivel eddig nem néztünk szembe˝.

A kampánykiadványból kiderül többek között, milyen állapotok uralkodnak a messziről érkezők számára első benyomást jelentő vasútállomáson, a téglagyár környékén vagy épp a Cseider-völgyben.

˝Ezzel szembe kell végre nézni, meg kell vizsgálni egy kívülálló szemével azt, ami nekünk, pannonhalmiaknak megszokott˝ – mondja Száraz Lajos. A polgármesterjelölt e fotókon keresztül felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a városban nincs egyetlen rozsdamentes névtábla sem, hogy egyáltalán nincs – az egyre nagyobb forgalom dacára – gyalogátkelőhely, sem bicikliút, annál több a gödör, a kátyú, az üres földkupac és a falfirka.

A városrészi beszélgetéseken, amelyek során a Pándzsa képviselőjelöltjei Pannonhalma minden utcáját feltérképezték, több lakó is elpanaszolta, hogy nincs egyetlen olyan járda, amelyen végig lehetne tolni egy babakocsit, s a kismamáknak halálfélelmük van az út közepén.

˝Elismerjük a jelenlegi városvezetés érdemeit, de mi más módszert alkalmazunk, olyat, amilyet Pannonhalmán eddig senki: a mindennapok problémáira építve. Úgy gondoljuk, hogy amíg mindezzel nem szembesülünk, addig hiába várjuk a nagyszámú betelepülőt, befektetőt.˝

Arra a kérdésünkre, hogy a 62 életképből hánynak a megváltoztatására vállalna garanciát négy év alatt, Száraz Lajos közölte: szerinte a bemutatott problémáknak a 60 százaléka nem pénz kérdése.

Hozzátette: maga is a számonkérhetőség igényével adja közre ezeket a felvételeket, s a problémás környezetű téglagyár kivételével mindegyikre garanciát mer vállalni, vagyis győzelme esetén négy év múlva mindez másképp fest.

Olvasóink írták

 • 4. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 30. 22:18
  „Kellett neki ,,városnak" lenni! Vicc. Pannonhalma egy falu, nem kell túllihegni a dolgokat. Életem legjobb szeretője pannonhalmi volt, kicsi, sáros utcában lakott, amikor mentem érte, úgy kerülgettem az út közepén babakocsival tócsákat kerülgető fiatalasszonyokat, hogy az már udvarlásnak is beillett volna. Szép babám észre is vette, és azontúl mindig kijött elém a ,,főútra", ahol felvettem, gyanakvó öregasszonyok és korán kelttésztává vált kismamák szeme villanásától kísérve. Irígykedtek mindahányan, de nem az elért aszfaltút miatt! Hát ezt vegye figyelembe polgármester jelölt uram! Aszfaltot bármikor le lehet teríteni, fiatal menyecskét azonban nem.”
 • 3. Mikukukk 2010. szeptember 30. 17:45
  „Hát igen! A kampánykiadványból sok minden kiderül. "Pándzsa képviselőjelöltjei Pannonhalma minden utcáját feltérképezték" Hát igen! Itt is látszik az Ő 4 éves munkájuk. Amit nem végeztek el eddig, most lefényképezték...”
 • 2. ESZA 2010. szeptember 30. 13:22
  „Ez egy teljesen korrekt cikk a Kisalföldtől.
  Végre nem a pártpolitikáról szól.
  Nyomtam is rá 5*-ot az értékelésben.”
 • 1. jobbidők 2010. szeptember 30. 12:55
  „Egymás szemét vájják ki a Pannonhalmi polgármester jelöltek.
  A "komcsi", a "komcsi" ellen!
  Ez jó buli lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendelőfelújítás a győri Pálffy utcában

A felújított Pálffy utcai orvosi rendelőt dr. Somogyi Tivadar adta át szerdán. Tovább olvasom