Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Pannon Szárnyas: új fejezet

Győr - Szép Imre igazgató a cég győri telephelyén tegnap munkásgyűlésen jelentette be: a jogutód nélkül megszűnő Pannon Baromfi helyett a Pannon Szárnyas Kft. viszi tovább a termelést.
A Pannon Szárnyas szeptembertől 1-jétől tulajdonosa a Pannon Baromfi „ingatlanainak, eszközeinek, gépeinek, berendezéseinek". A győri baromfifeldolgozásban új fejezetet nyitó társaságot a Pannon Broiler Szövetkezet, valamint Sárfy Péter, Birkás Zoltán és Szép Imre magánszemélyek jegyzik 25–25 százalékban. A Pannon Broiler Szövetkezetet a térségben működő, évi 9 millió csirkét hizlaló termelők hozták létre, így az új tulajdonosi körben a beszállítóknak is megfelelő a képviseletük.

A dolgozók örömmel fogadták a bejelentést, pedig az igazgató utalt rá, nem könnyű időszakot hagytak maguk mögött, és nem is vár rájuk diadalmenet. Fotó: Krizsán Csaba
A dolgozók örömmel fogadták a bejelentést, pedig az igazgató utalt rá, nem könnyű időszakot hagytak maguk mögött, és nem is vár rájuk diadalmenet. Fotó: Krizsán Csaba

A bejelentést a dolgozók nagy tapssal fogadták. Az igazgató utalt rá, nem könnyű időszakot hagytak maguk mögött, és nem is vár rájuk diadalmenet. Az előző cég által irányított termelőtevékenység a győri telephelyen 2007 nyarán megszűnt. Ekkor vették át az irányítást az új tulajdonosok, és szeptember 20-án kezdték újra a csirkefeldolgozást. Az alapanyag kevés volt, és az igazgató szerint a hazai konkurencia is megtett minden tőle telhetőt, hogy Győrött a munka ne indulhasson újra. A takarmányok tavalyi árrobbanása miatt az élő csirke ára 20 százalékkal nőtt, ezt a drágulást azonban a piacon a túlkínálat miatt nem tudták érvényesíteni. A Pannon Broiler Szövetkezet cégbe társulását ezért nagyon szerencsés megoldásként értékelik. Közreműködésükkel az elmúlt év őszétől visszaszerezték elvesztett piacaikat – a Tescót, a Metrót, a Spart – és ma a Tescónak ők a legnagyobb hazai szállítói. Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban is értékesítenek csirkemellfilét.

– Az új cég a réginek nem jogutódja – hangoztatta Szép Imre. Bejelentette, a munkaügyileg nyilvántartott 353 személyt egytől egyig átveszik, és eltöltött munkaviszonyukat elismerve, változatlan feltételekkel alkalmazzák. December végéig heti átlagban 160–180 ezer csirkét vágnak, és igyekeznek mihamarabb elérni a 220 ezres kapacitást. A piacon maradáshoz javítanak az élő csirke minőségén, bevezetik a teljesítménybérezést, és szigorúan csökkentik az önköltséget. A vágottcsirke-előállítás jövedelmezőbbé tételét – a szomszédos országok mintájára – szövetségbe tömörülve kormányzati és európai szinten is kezdeményezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Józan biztonságban a volán mögött

Győr - A diszkóbalesetek megelőzésére és a volán mögött ülők felelősségére hívja fel a figyelmet az… Tovább olvasom