Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Panelokat újítottak fel Adyvárosban

Két újabb épülettömb, a Szigethy Attila út 81-87. és a 89-95. energetikai felújítását végezték el, az átadás csütörtökön volt.

Feleannyi fűtenek a felújítás után

Átadták a felújított Szigethy Attila út 81-87. és 89-95. számú, összesen 120 lakásos épülettömböt csütörtökön. Az eseményen Béres Istvánné közös képviselő elmondta, a műszaki átadás óta a felhasznált hőmennyiség felére csökkent, így az általa képviselt lakóközösség megtakarítása évi 2,8 millió forint. A két fejlesztés egyébként 87 millió forintba került, amiből az állam 38 millió, az önkormányzat 27 millió forintot állt.

Borkai Zsolt győri polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat eddig több mint kétmilliárd forinttal támogatta a panelfelújításokat. A politikus emlékeztetett arra, rendelkezésre áll a panelprogram folytatásához szükséges állami pénz, így országosan mintegy nyolcezer, ebből Győrben 1400 lakás újulhat meg a közeljövőben.

Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, körzetében 2010 óta már négy háztömb újult meg, és emellett a Móra iskola komplex energetikai felújítása is megtörtént.

Részletek - Két újabb épülettömb, nevezetesen a Szigethy A. út 81-87. és a 89-95. számú épület Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon panel alprogram keretében megvalósult energetikai felújításának átadása történt meg a csütörtökön, melyeket Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője adott át.

Borkai Zsolt polgármester a beruházással kapcsolatban kiemelte, az önkormányzat eddig több mint kétmilliárd forinttal támogatta a győri panelfelújításokat. Hozzátette, városunkban olyan lakóközösségek élnek, amelyek igényesek környezetükre, és hajlandóak belevágni a felújítási munkálatokba annak érdekében, hogy gazdaságosabb, esztétikusabb és élhetőbb legyen lakókörnyezetük. A polgármester emlékeztetett arra, a közelmúltban épp városunkban jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, hogy rendelkezésre áll a panelprogram folytatásához szükséges állami forrás, így országosan mintegy nyolcezer, ebből Győrben 1400 lakás újulhat meg a közeljövőben.


Radnóti Ákos képviselő hangsúlyozta, körzetében 2010. óta már ez a negyedik alkalom, amikor felújított panelházakat adnak át (Kodály Z. út 34-44., Ipar út 84-102., Ifjúság krt. 1-11. és 25-35.) és emellett a Móra iskola komplex energetikai felújítása is megtörtént, ezek együttesen közel 1 milliárdos beruházások. Hozzátette, hogy a környéken egyéb fejlesztések is megvalósultak, mivel a házak előtti járda-és kerékpárút fel lett újítva, illetve a parkban is rendezték a zöldterületet járdaépítéssel, új padokkal és növényekkel és a szomszédban 13 db új parkolóhelyet is átadtak. A képviselő arra bíztatta a lakókat, hogy jövőben is keressék a lehetőségeket lakókörnyezetük jobbá tételében a jövőre induló panelprogramban, amihez az önkormányzat továbbra is partner.


Béres Istvánné közös képviselő elmondta, a műszaki átadás óta eltelt időszak alapján elmondható, az éves felhasznált hőmennyiség 51,5 százalékkal csökkent, így az általa képviselt lakóközösség megtakarítása évi 2,8 millió forint, ami szinte teljesen fedezi az önerejük törlesztő részletét. Hozzátette, az állam és a város által támogatott beruházás révén minőségi változás következett be az épületek állagában.

A fejlesztés során a Szigethy 81-87. esetében 60 lakás újult meg összesen 49.432.654 forintból, melyhez a Magyar Állam 20.220.593, az önkormányzat 15.554.303 forint támogatást nyújtott. A Szigethy 89-95. 60 lakása esetén a beruházás 37.812.317 forintos költségéhez az állam 17.293.644, az önkormányzat 11.922.948 forinttal járult hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kránitz László így látta a 2013-as évet a megyében

A politikus szerint a megye nem hogy nem teljesít jobban, 2013-ban megindult a katasztrófa felé. Tovább olvasom