Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Panelek: a Pro Urbe módosítana

Győr - Módosító indítvánnyal él a panelfelújítást célzó zöldprogram pályázati kiírásáról szóló napirendi pont kapcsán a Pro Urbe Egyesület a csütörtöki győri közgyűlésen – jelentette be Bárány István frakcióvezető sajtótájékoztatón szerdán.

A politikus elmondta: azt javasolják, hogy ne a pályázati indulásnak, hanem a támogatás majdani folyósításának legyen feltétele, hogy a támogatást igénylő lakástulajdonosoknak ne legyen közüzemidíj-tartozásuk. (A nyerteseknek a költségek harmadát kell állni, a másik kétharmadot az önkormányzat és az állam fizeti.)

Bárány István hozzátette: korábban hiába javasolták, hogy az ugyancsak a panelházak energiatakarékossági felújítását célzó ökoprogramban az önkormányzat 15 helyett 35 százalékos támogatási hányadot vállaljon.

Szerinte ennek lett a következménye, hogy mindössze hét társasház adott be pályázatot legutóbb. A frakcióvezető ennek fényében pozitívumként értékelte, hogy a távfűtéssel ellátott lakóépületek fűtéskorszerűsítési költségeinek kiegészítésére szolgáló, tisztán városi pályázatnál – erről szintén ma tárgyal a közgyűlés – az önkormányzat 70 százalékos önrészt kíván vállalni. A legutóbbi kiíráskor ez még csak 50 százalék volt, és egy jelentkező sem akadt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétéves munka végére került pont

Elkészült a Bajcsy-Zsilinszky út 2008 nyara óta tartó teljes körű felújítása. A Belváros egyik legforgalmasabb szakaszán főleg az utóbbi hónapokban tartóztatták fel az autósokat a munkálatok, nem csoda hát, ha alaposan próbára tette a türelmüket. Tovább olvasom