Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Páncéltörő gránátot találtak Győrben a Petőfi hídnál - fotó

A rendőrség kedden este feloldotta a Petőfi híd és a Zechmeister utcai járdaszakasz zárását.

20.25 - A rendőrség feloldotta a Petőfi híd és a Zechmeister utcai járdaszakasz zárását. Baranyai Zoltán, a honvédség tűzszerészetének kommunikációs altisztje a Kisalföldnek elmondta, hogy a robbanótest egy 152 milliméteres szovjet páncéltörő gránát volt, nem kilőtt állapotban. Ez azt jelenti, hogy szállítása biztonságos

A gránátot a honvédség Budapest melletti központi gyűjtőjébe vitték, és később megsemmisítik.

20.10 - A tűzszerészek időközben megérkeztek a helyszínre. Információink szerint azt szeretnék elérni, hogy a robbanószert elszállíthassák.

A munkálatok idejére, 19 óra 35 perckor lezárták a Petőfi hidat, valamint a Zechmeister utca Rába folyóhoz közelebbi járdaszakaszát mintegy 200 méter hosszan. A Petőfi híd alatti parkoló is zárva van, akinek ott van az autója, az jelenleg nem tudja megközelíteni. Épületek kiürítésére ugyanakkor nem volt szükség.

Robbanószert találtak Győrben - Lezárták a Petőfi hidatKorábban - Feltehetőleg második világháborús robbanószert találtak a győri Petőfi hídnál, partrendezési munkálatok közben - tudta meg a Kisalföld a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének sajtóügyeletésétől.

A tűzszerész járőrök jelenleg úton vannak a helyszín felé, így egyelőre nem tudni, pontosan milyen típusú robbanószerről van szó, illetve hogy hatástalanítása vagy elszállítása miatt szükség lesz-e a környék ideiglenes lezárására. 

Illusztráció
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld út a Baross híd felújításához - a Nádor aluljáró lesz a ˝menekülőút˝

A Győri Útkezelő Szervezet több mint fél éve készül arra, hogy a magyar állam közútkezelője lezárja… Tovább olvasom