Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Panaszkodnak a kábeltévére

Győrladaméri olvasónk a kábeltévés adás gyakori hibájára panaszkodott. Utánanéztünk a dolognak.
illusztráció
Olvasónk szerint Győrladaméron hibátlan klimatikus viszonyok mellett is állandó csatornakimaradások és adáshibák váltogatják egymást. Szélvihar, eső után pedig gyakran teljes az adásszünet. Levelében azt írta: „Ha nappal valamilyen okból megszűnik az adás, másnapig teljesen sötét a képernyő." Panasza alapján, ha hiba esetén hívja a szolgáltató számát, nem veszi fel senki a készüléket, vagy csak üzenetrögzítő működik. Amikor sikerült szerelővel, titkárnővel beszélnie, azt a választ kapta, hogy a felhők eltakarják a műholdakat, ezért nincs adás, rossz a minőség. Úgy véli, akkor az egész országban szünetelne az adás, ezért szeretné tudni, hogy igazából mi okozza a hibát.

A Kisalföld első hívásra elérte telefonon a szolgáltatót, s rögtön tudott az ügyvezető igazgatóval beszélni. Kuller István elmondta: ha az előfizető nevét, címét, a hiba időpontját ismerné, részletesebb választ tudna adni. Azt leszögezte: cége mindent megtesz a pontos és ügyfélközpontú megoldások érdekében. „Sajnos sokszor előfordul áramszünet – amit persze nem a felhők okoznak, hanem komolyabb viharok –, olyankor technikai okok miatt a mi szolgáltatásunk is üzemképtelenné válik.

A munkanaplókban is ellenőrizhető, hogy kollégáink azokon a településeken, ahol vihar volt, a hibák kijavítása miatt rövid időn belül a helyszínre siettek és mindent megtettek a szolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.
A tájékoztatásból az is kiderült: már többször előfordult, hogy a településen elvégzett földmunkák elszakították a kábeltévé-szolgáltató vezetékeit. Ilyen esetekben a földi vezetéket kell felemelni a villanyoszlopokra, ami nem egyszerű feladat. A Vitech Uno Kft. telefonjára érkező üzeneteket az igazgató elmondása szerint munkatársai rendszeresen lehallgatják, és a jelzések alapján elhárítják a hibát.
Hétköznapokon, hétvégenként egyaránt.

Az előfizetők probléma esetén a 96/426-375-ös vagy a 30/385-3361-es ügyeleti számot hívhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lakna legszívesebben?

A megyeszékhely internetes portálján (www.gyor.hu) lezárult a szavazás: Győr melyik városrészében lakna legszívesebben? A kérdéskörbe 15 városrészt soroltak. Összesen 910-en adták le voksukat, közvélemény-kutatás szempontjából ez már tulajdonképpen szép eredménynek számít. A győriek leginkább Révfaluban, a legkevésbé pedig Jancsifaluban laknának, derült ki a felméréséből. Tovább olvasom