Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Panaszbejelentés után: jogsértés bírság nélkül

Pér - A hatóság információi alapján a hulladékudvar használatbavételi, valamint hulladékbegyűjtési engedéllyel a bejelentés pillanatában nem rendelkezett, azonban a hulladékbegyűjtési engedélykérelmet benyújtotta.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez március végén lakossági panaszbejelentés érkezett, mely szerint a péri hulladékudvar elkészültét követően megnyitott.

A hatóság információi alapján a hulladékudvar használatbavételi, valamint hulladékbegyűjtési engedéllyel a bejelentés pillanatában nem rendelkezett, azonban a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a használatbavételi engedélykérelmet, valamint a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a hulladékbegyűjtési engedélykérelmet benyújtotta.

A hulladékudvart üzemeltető képviselője elismerte, hogy a hulladékudvar 2010. március 27. óta, a számítógépes nyilvántartás 2010 májusa óta üzemel a péri hulladékudvarban.

A benyújtott dokumentáció alapján a kft. a péri hulladékudvarban 118 köbméter hulladékot vett át a lakosságtól további kezelésre. A felügyelőség megítélése alapján a kft. a vizsgált tevékenység végzésekor közfeladatot látott el, valamint a péri hulladékudvaron begyűjtött hulladékok kezelésére megfelelő technológiával és szakértelemmel rendelkezik, így a hulladékok környezetszennyezést kizáró hasznosítása és ártalmatlanítása megvalósul, az udvaron való gyűjtése a jogszabályi előírásoknak megfelelően kialakított gyűjtőhelyen történt.

A hatóság a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-vel szemben engedély nélkül végzett hulladékbegyűjtés miatt megállapította a jogsértés tényét, ám a bírság kiszabását mellőzte.

Olvasóink írták

 • 3. jobbidők 2010. szeptember 01. 07:28
  „Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetője a Kovács B. kezéből eszik! Megvette a felügyelőség volt vezető munkatársát is a saját érdekei miatt. Ezért csak a jogsértés megállapítása büntetés nélkül.
  Hasonló esetekben mások jelentős büntetéseket kell, hogy fizessenek.
  Szerettük volna látni, hogy Kovács B.-t megbüntetik, s befizeti saját maga a büntetési tételt. Mert, hogy hibáztak ahhoz nem fér kétség. Nemcsak a Péri lerakóval történt ez meg, csak az ottaniak léptek.
  A hivatal e döntéssel elérte azt, hogy a Kovács B. a vezetői értekezleten- amúlt heti - röhög az eseményeken, közben azt hangoztatja, hogy látjátok én vagyok itt Győrben a hatalom!”
 • 2. jobbidők 2010. augusztus 31. 08:21
  „A hatóság a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-vel szemben engedély nélkül végzett hulladékbegyűjtés miatt megállapította a jogsértés tényét, ám a bírság kiszabását mellőzte?????????????????????????”
 • 1. janika 2010. augusztus 31. 05:30
  „No és melyik az a "hatóság" amelyik képes megállapítani azt, hogy a "családi házas" szemétszállítás égisze alatt fosztogatják a lakósságot? Ugyan is még mindig a maffia módszerrel, munkavégzés nélkül zsebelik ki a lakósságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdészek országos sportnapja

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. hétvégén rendezte meg a XIV. Országos Erdészeti és Faipari… Tovább olvasom