Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Panasz a gallyazásra Győrben

Dold István olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a győr-bácsai Csonkaér utcai háza előtti fát az áramszolgáltató előzetes értesítés nélkül legallyazta úgy, hogy csak egy nagyobb ága maradt.
Úgy vélte, a villanyvezeték ilyen mértékű beavatkozást nem indokolt volna, ráadásul a megmaradt csonk nagy szél esetén veszélyt jelent a házra.

A panasszal megkerestük Egyházi Nikolettát, az E.ON Hungária Zrt. szóvivőjét, aki közölte: a munkát a városi önkormányzat megkeresésére végeztették el, a hálózat alá telepített platánfa ugyanis teljesen benőtte azt és gyakori üzemzavart okozott a területen.

Hozzátette: ugyan egy miniszteri rendelet értelmében az ingatlantulajdonos köteles a gallyazást rendszeresen elvégezni, ha az a hálózat biztonsági övezetének határát eléri, ennek ellenére a feladat legtöbbször társaságukra marad. Erre 1,2 milliárd forintot költenek évente.

Olvasóink írták

 • 3. miro132 2012. szeptember 25. 18:57
  „Teljesen egyetértek a cikkel. Első kérdésem az hogy mit keresnek a légvezetékek az utcákon ? Már réges régen le kellett volna szerelni mindet és füldalatti kábelre átépitetni az EON nal az egészet.

  Jobaházán is visszavágátk a magánterületen álló védett vadgesztenyefát. A tulajdonos rendőrségi feljelentést tett termésyetkárositás cimen. Sajnos az EON nem partner még védett fák esetében sem abban hogy átszerelje az érintet fa környékén a hálózatot. Nekik csak a pénz számit no meg az, hogy olcsón végezzék a munkát sebkezelés szakértelem nélül...”
 • 2. urbaniastapista 2012. szeptember 23. 19:13
  „Ácsi!
  Ha jól értem, fa a ház előtt áll, a tulajdonos az Önkormányzat, helyette küld az eon brutálisnak tűnő faaprító brigádokat.”
 • 1. ferdo 2012. szeptember 20. 13:59
  „Úgy látszik még mindig sokan nem értik meg, hogy az EON a büntetés kiszabása helyett inkább azt választja, hogy a tulajdonos helyett gallyaz. Ha pedig a tulajdonos ezt a kötelezettségét nem teljesíti és még csak büntetést sem kap, akkor jobban járna ha hallgatna és nem tanácsos kritizálni a helyette elvégzett munkát. Előbb kellett volna gondolkodni meg cselekedni és most nem lenne gond. A boltja bevételeiből biztos futotta volna felbérelni valakit. Csókolom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyerejű Geszti-dalok

A cisztás fibrózis ritka veleszületett anyagcsere-betegség. Bogdán Attilának Geszti Péter dala… Tovább olvasom