Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Pályázatot írnak ki 263 millió forintra

Sarród - Terület- és régiófejlesztési célelőirányzatra 263 millió forint hazai forrásra írnak ki pályázatot. Az uniós pályázatoknál már szerződésmegkötés is történt kerékpárutakra.
– Új pályázati kiírás jelenik meg a kormánydöntést követően, valószínűleg még ebben a hónapban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) égisze alatt – nyilatkozta lapunknak dr. Molnár Csaba, a testület elnöke, a Fertő–Hanság Nemzeti Park sarródi igazgatóságán tartott legutóbbi ülést követően.

– A három (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) megyében illetékes NYDRFT ezúttal 263 millió forintot biztosít terület- és régiófejlesztési célelőirányzatra. A hazai forrás igénybevételére elsősorban a hátrányos helyzetű önkormányzatokat várják, infrastruktúrafejlesztésre, illetve munkahelyteremtésre. Az igényelhető összeg egymillió forinttól ötvenmillió forintig terjed, ehhez 20–50 százalékos önrész szükséges. Dr. Molnár Csaba hozzátette: ezzel az új kiírással együtt a NYDRFT összességében idén 2,4 milliárd forint hazai forrást pályáztathat meg.

A testület három önkormányzat kárenyhítési pályázatáról is döntött: a súlyos viharkárt szenvedett Nagyszentjános önkormányzata – amely az elnöki vis maior keretből már 3 millió forintot kapott – most további 15,3 millió, Kerkaszentkirály 1 millió, Rábacsécsény 2 millió forintban részesül. A Nagyszentjánosnak odaítélt pénznél még sosem volt magasabb esetenkénti kárenyhítési összeg kiosztva a fejlesztési tanács által.
Az uniós pályázatok során már a nyertesek támogatási szerződésének aláírása is megtörtént: Szany 22,2 millió, Rédics 11,3 millió forintot kapott kerékpárútprojektre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az alma matertől

Győr-Moson-Sopron - Több megyei középiskolában már szerdán és csütörtökön elballagtak a végzősök.… Tovább olvasom