Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Pályázatok Leader felhívásra

Téti kistérség - Nemrégiben tartotta ülését a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása. A jelenlévők döntöttek egy a Tét városában – a kistérség lakossága által - elérhető közszolgáltatásokat bemutató (elérhetőség, fogadóóra, stb.) papír alapú kiadvány megjelentetéséről. Pl. munkaügyi központ, falugazdászok, okmányiroda, földhivatal, gyámhivatal.
Szakács Krisztián munkaszervezet-vezető arról is tájékoztatást adott, hogy döntés született Leader felhívásra pályázatok benyújtásáról. A Kisfaludy Panzióban turisztikai információs pontot szeretnének kialakítani a térségbe érkező vendégek részére. Pályázati támogatással ismét szeretnék megszervezni a kistérségi nyugdíjas szervezetek részvételével évről-évre megvalósításra kerülő kistérségi kulturális fesztivált, továbbá új rendezvényként kistérségi napot szeretnének szervezni, ahol a települések, így a kistérség egyedi értékeinek bemutatása magába foglalná többek között a civil szervezetek (fellépésekkel) és a vállalkozások (pl. kóstoltatások) bemutatkozását is.

Pályázat előkészítéséről is döntés született: „Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások” címen buszöblöket és megállókat szeretnének a települések fejleszteni, felújítani.

A polgármesterek tájékoztatót vitattak meg a Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény 3/4 évi költségvetésének teljesítéséről és az ellátott feladatokról. Az időarányos teljesítést elfogadták, majd döntöttek, hogy az intézmény feladatainak ellátására év végéig a tervezetthez képest 887 ezer forinttal többet biztosítanak. Elfogadásra került a Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény Intézményi Minőségirányítási Programja.

A társulási tanács elfogadta szervezeti és működési és közbeszerzési szabályzatának, közbeszerzési tervének módosítását, jövő évi belső ellenőrzési tervét (intézmények létszám és illetmény-gazdálkodásának ellenőrzése). Költségvetési határozat kiadási és bevételi főösszegét a társulási tanács 349.630 ezer forintra módosította.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pórul jártak a győrszentiváni bankautomata-rablók - galéria

A helyéről kiszakított automatával nem jutottak messzire: elszakadt a kötél, amivel az úton vonszolták a lopott kisteherautóval. Tovább olvasom