Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Pályázati lehetőség: szakértői tanulmányutak az Európai Unióban

Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás/SZAKÉRTŐI TANULMÁNYUTAK programja az oktatás és a szakképzés területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakemberek, illetve az oktatással és képzéssel kapcsolatban álló partnerintézmények (szociális partnerek) munkatársai számára kínál külföldi tanulmányutakat.

A 3-5 napos tanulmányutakon való részvételre támogatásért pályázhat a Tempus Közalapítványhoz. Az elnyerhető támogatás összege országonként változó, várhatóan 800 és 1480 euró között mozog majd.

A pályázat benyújtásának egyik feltétele a tanulmányút munkanyelvének tárgyalási szintű ismerete. Azok, akik a 2010-es és a 2011-es pályázati évben támogatást kaptak ebben a programban, ebben az évben nem jogosultak támogatásra.

A megpályázható tanulmányutakat témák szerinti csoportosításban megtalálhatja a Szakértői tanulmányutak kurzuskatalógusban, mely a felhívás és az on-line pályázati űrlapok mellett már elérhető a Tempus közalapítvány honlapján.

A tanulmányutak fő témakörei:

1. Az oktatás, a képzés és a munka világa közötti együttműködés ösztönzése
2. A tanárok, az oktatók, valamint az oktatási és képzési intézményeket vezető szakemberek szakmai alapképzésének és továbbképzésének támogatása
3. A kulcskompetenciák elsajátításának támogatása a teljes oktatási és képzési rendszerben
4. A társadalmi integráció és a nemek közötti egyenlőség támogatása az oktatásban és a képzésben, beleértve a migránsok integrációját is
5. Stratégiák kialakítása az egész életen át tartó tanulásra és a mobilitásra

A 2012-2013-as pályázati évben két beadási határidővel lehet pályázni a tanulmányutakon való részvételre:

* 2012. március 30. (postabélyegző dátuma), a 2012. szeptember eleje - 2013. február vége közötti tanulmányutakra - előbírálati határidő: 2012. március 19. (beérkezés dátuma)
* 2012. október 12. (postabélyegző dátuma), a 2013. március eleje - 2013. június vége közötti tanulmányutakra - előbírálati határidő 2012. szeptember 28. (beérkezés dátuma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítsük egymást otthoni praktikákkal!

A Kisalföld szeretné összegyűjteni az otthonok praktikáit. Olvasóink segítségét kérjük! Tovább olvasom