Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Pályázat cigány tanulóknak

"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány Kuratóriuma közösen pályázatot hirdet a 2010-es évre, általános iskolák 7., 8. osztályos, hat évfolyamos gimnáziumok 1., 2. osztályos, valamint nyolc évfolyamos gimnáziumok 3. és 4. osztályos magyar állampolgárságú hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű* cigány tanulói részére" - tette közzé a Pályázatfigyelő.


"A Közoktatási törvény rendelkezései alapján hátrányos helyzetű tanulónak tekintendő az, akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát megállapította. Halmozottan hátrányos helyzetű az a tanuló, akinek a törvényes felügyeletét ellátó szülője illetve szülei legfeljebb az iskola 8. évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be, fejezték be sikeresen, továbbá az a tanuló, akit tartós nevelésbe vettek.

1."TANULÁST TÁMOGATÓ ÖSZTÖNDÍJ" - 4,0-től-4,49-es tanulmányi átlagig,

2."CZINKA PANNA ÖSZTÖNDÍJ" - 4,5-es tanulmányi átlag felett,

Az ösztöndíj elnyerésére csak az a tanuló pályázhat, aki elégtelen osztályzat nélkül zárta az előző tanévet!

Javítóvizsgát nem fogadunk el!

Az átlag számításába nem számít bele a magatartás és szorgalom osztályzat!

Az ösztöndíj támogatás célja:
Elősegíteni a középfokú továbbtanulást megalapozó általános iskolai tanulmányok folytatását és befejezését.

A pályázatnak kötelezően tartalmaznia kell:
1. a kitöltött adatlapot;
2. a 2009/2010-es tanév végén kapott bizonyítvány fénymásolatát, amelyet az iskola tintás aláírással és az intézmény hivatalos bélyegzőjével hitelesít (az aláírás és a bélyegző nem lehet fénymásolat);
3. ahol szöveges értékelés szerepel a bizonyítványban (megfelelt, jól megfelelt, kiválóan megfelelt), a pályázó kérje fel a bizonyítványt kiállító oktatási intézményt, hogy az értékelést érdemjegyekre számítsa át, s azt a hitelesített bizonyítvány-fénymásolatra vezesse fel, vagy állítson ki hiteles igazolást az érdemjegyekről.
4. a 2010/2011-es tanévre szóló eredeti iskolalátogatási igazolást;
5. a törvényes felügyeletet ellátó szülő/k nyilatkozatát a legmagasabb iskolai végzettségükről. (A nyilatkozathoz szükséges tartalmi követelmények az adatlapon szerepelnek);
6. lakóhely szerinti település önkormányzat jegyzőjének határozatát vagy igazolását (eredeti vagy a jegyző által hitelesített) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról, vagy a halmozottan hátrányos helyzet megállapításáról, a tanuló védelembe vételéről illetve a gyámhivatal határozatának másolatát a tanuló tartós nevelésbe vételéről;
7. helyi vagy megyei cigány kisebbségi önkormányzat - ennek hiányában helyi, megyei vagy országos cigány civil szervezet - eredeti ajánlását, mely tartalmazza a tanulmányi ösztöndíj pályázat keretében való támogatás indokolását. (A pályázati kiírásban meghatározottakon kívül semmilyen más ajánlást nem fogadunk el.)
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy kizárólag csak a pályázati adatlapon szereplő, alaki és tartalmi követelményeknek maradéktalanul megfelelő ajánlást fogadja el a Kuratórium!

HIÁNYPÓTLÁSRA NINCS LEHETŐSÉG!

HIÁNYOS vagy HATÁRIDŐN TÚL BEKÜLDÖTT PÁLYÁZATOKAT NEM FOGADUNK EL, AZOKAT ÉRVÉNYTELENNEK TEKINTJÜK.

Az ösztöndíj támogatás összege:

1. "TANULÁST TÁMOGATÓ ÖSZTÖNDÍJ" esetén 4,0-4,49 tanulmányi átlagig 25 000 Ft.

2. "CZINKA PANNA ÖSZTÖNDÍJ" esetén 4,5-5 tanulmányi átlagig 30 000 Ft.

Az ösztöndíjat elnyert tanulók részére a támogatást egy összegben folyósítjuk.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázatokat a tanulmányi eredményt figyelembe véve és kizárólag a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig tudjuk támogatni. A döntés során előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és a legjobb tanulmányi átlageredményt elért tanulók.

A pályázatok postára adási Határideje: 2010. december 15.

A pályázatok elbírálási határideje: 2011. MÁRCIUS 15.

A megítélt támogatás kifizetésének határideje legkésőbb: 2011. MÁRCIUS 31.

Faxon, e-mailen érkezett pályázatokat nem fogadunk el.

Kérjük, hogy a személyes adatokban bekövetkezett változásokat (név-, lakcímváltozás) a gyors és pontos ügyintézés érdekében a Közalapítvány Irodája felé -soron kívül- írásban jelezni szíveskedjék.

A pályázatot 1 eredeti példányban a szükséges mellékletekkel együtt a Közalapítvány Irodájába kérjük eljuttatni. Magyarországi Cigányokért Közalapítvány 1081 Budapest, Köztársaság tér 3.

A gyors és pontos adatfeldolgozás érdekében kérjük, hogy minden egyes pályázatot külön borítékban, ajánlott küldeményként szíveskedjen továbbítani a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány Irodája részére.

A problémák elkerülése (az esetleges vitás feladási határidők, a pályázati anyag megküldésének igazolása) végett az ajánlott szelvényt kérjük, őrizze meg.

A nem ajánlott küldeményként feladott pályázati anyagokért a Közalapítvány felelősséget nem tud vállalni" - áll a közleményben.

Az Adatlap beszerezhető http://www.macika.hu internetes oldalon, postai úton nem juthatnak hozzá az érdeklődők.

Olvasóink írták

 • 9. looser2 2010. november 12. 19:39
  „Legyen alapfeltétel a bűntetlen családi előélet!
  Egy sem kapna a <moderálva> közül!”
 • 8. háté 2010. november 12. 19:38
  „Be.... a demokrácia, -- magyar!-rabszolga vagy hazádban.
  Nomádok és uzsorásoknak dolgozunk, ---a mi gyermekeink elég hamar megismerik a valóságot.”
 • 7. tradermike 2010. november 12. 17:12
  „1. hsz - advocatusdiaboli
  Pontosan azt írtad le amit én is akartam. Ez az összes problémám a témával kapcsolatban. Legyenek ösztöndíjak, de ne a bőrszín számítson, hanem bármi más. Nekem már attól is égnek állt a hajam amikor bejelentették, hogy - esélykiegyenlítés alapon - a fősikolai felvételin plusz pont lesz ha valaki cigány. (Tényleg: ebből lett valami?)”
 • 6. AntiFricc 2010. november 12. 16:47
  „Már megint pénzt nyomunk a sz@rba. Minek? Ezeknek iskola? Pfff.... s
  Amúgy meg forduljunk az ombusdmanhoz, hogy ennyire ´rászisták´!

  macika.hu <-- hát eza név lol!”
 • 5. piskóta 2010. november 12. 15:40
  „szegregálni őket és lehet támogatni. akkor no problem. ja ilyenkor mikor pénzt kapnak akkor lehet cigányozni.<moderálva>”
 • 4. AHA 2010. november 12. 15:33
  „Létezik olyan,hogy :cigány tanuló??
  Szerintem az még nem született meg!”
 • 3. Sárika 2010. november 12. 14:43
  „DISZKRIMINÁCIÓ!!!!”
 • 2. Fritz 2010. november 12. 14:42
  „ekkora öngólt rugni is csak mi tudunk...”
 • 1. advocatusdiaboli 2010. november 12. 13:20
  „Faji alapon ösztöndíj?
  Ez nem rasszizmus?
  Mekkora visítás lenne a világban,ha a cikkben felcserélnénk a "cigány" és "magyar" főneveket,magyarul kiírnának egy pályázatot kizárólag magyar származású tanulóknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt napok Győrben

A Tulipános Általános Iskola pedagóguskara nyílt tanítási órákat tart. Tovább olvasom