Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pályázat a termál üzemeltetésére

Eseményekben kevésbé, ám tartalomban annál gazdagabb ez a hét a győri önkormányzat számára – ez volt a témája a szokásos hétfői városházi sajtótájékoztatónak.
Maratoni hosszúságú közgyűlésre számítanak a győri városházán, de így van ez mindig, amikor az éves költségvetés kerül terítékre. Mint a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, a szükséges érdekegyeztetések megtörténtek, s a szokásos hétfői irodavezetői értekezleten jobbára már arról volt szó, mik lesznek a konkrét teendők a remény szerint jóváhagyott költségvetés alapján.

Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány pályázatot hirdetett a megyék, illetve a megyei jogú városok részére a csatlakozási lehetőségek kidolgozására. Ehhez az ötleteket a városházán e hét szerdájáig várják, ezek alapján dolgozzák ki a pályázati programot.
Nyilvánosságra került a győri élmény- és termálfürdő üzemeltetésére kiírt pályázat – a jelentkezőknek a beadási határidő április 5. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, szerkezetében hasonló megoldást szeretne a város, mint az egyetemi csarnok esetében, vagyis az üzemeltetésre gyakorlattal rendelkező, profi vállalkozót keresnek. Olyan „konstrukcióban", hogy az üzemeltetésre vállalkozó tudja, gazdasági alapon, versenypiacon működő létesítményt kell majd fenntartania úgy, hogy a város költségvetésében ez ne jelentsen pluszterhet.
A termálfürdő építése egyébként ütemterv szerint halad, az építők akadályt nem jeleztek, s nincs csúszás annak ellenére sem, hogy az idei tél a vártnál sokkal keményebbnek bizonyult. Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy az új győri termálfürdő június végéig elkészül, s ezután kezdődhet a próbaüzemelés.

Kapcsolodó cikkek >>
Pályázat a győri termál üzemeltetésére
Magánkézbe került a fürdő
Sürgősen üzemeltetőt kell találni

Termálfürdő egy év alatt
Ígéretes fürdőfejlesztés

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen voksoltak a peremkerületekben

Győr hét településrészén: Bácsán, Gyirmóton, Kismegyeren, Likócson, Ménfőcsanakon, Pinnyéden és… Tovább olvasom