Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Pályaorientációs központ épült Győrött

Pályaválasztási és pályaorientációs központot építettek, továbbá hat középiskolában laborokat, tanirodákat alakítottak ki abból a forrásból, amelyet a győri önkormányzat a gyakorlati képzés támogatására, a szakképzési eszközpark korszerűsítésére nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében.

Győr szakképzése félmilliárd forintos technológiával gyarapodott - summázta a fejlesztést Baráth Lászlóné projektvezető a programot összegző csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ebből az összegből hozták létre a februárban nyíló pályaorientációs központot, amely az általános iskola befejezése előtt álló diákokat segíti olyan irányba terelni, amely képességeiknek megfelel - ismertette a projektvezető, hozzátéve, hogy egyebek között szakmabemutató filmekkel keltik fel a tanulók érdeklődését a különféle szakmák iránt.

A gép- és eszközfejlesztések hat középiskolát érintettek, ezekben az intézményekben a hiányszakmák oktatásához szükséges magas színvonalú eszközparkot hoztak létre. A Lukács Sándor Szakképző Iskola hidraulikai és mechatronikai labort kapott, a Gábor László Építőipari Szakképző Iskolában anyagvizsgáló labort rendeztek be. A Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolában elektronikai tervező-gyártó labort adtak át. Ezzel a Nyugat-Dunántúl egyetlen elektronikai képzést folytató technikumába olyan csúcstechnika került, amely nagyban segíti a jövő automatikai műszerészeinek és elektronikai technikusainak oktatását - sorolta a példákat a projektvezető.

A tájékoztatón Papp András, a polgármesteri hivatal osztályvezetője szólt arról, hogy Győrött végrehajtották a szakképzés szakmai és szervezeti fejlesztését, a szakképzés szerkezetének korszerűsítését a térségi integrált szakképző központ megszervezésével. Erre a programra az önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében nyert támogatást.

A TIOP és a TÁMOP támogatási összege és a győri önkormányzat 100 millió forintos önrésze révén csaknem egymilliárd forint épült be a szakképző intézményekbe - mondta az osztályvezető.

Olvasóink írták

  • 1. peet2 2011. január 27. 19:52
    „"gyakorlati képzésre nyert pályázatból"létesitettek"tanirodákat több .......Ft ért
    Holott ezt a pénzt gyakorlati szqkmai képzés kellet volna forditani.
    Valaki megint "jót mutyizott"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lusta emberek mosolyognak – Hámor Vilmos szerint

Csütörtökön az Arany János Művelődési Ház vendége volt Hámor Vilmos. Szerinte a lusta emberek… Tovább olvasom