Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Paks helyett szélkerekeket építene az LMP társelnöke

Szélkerekek építését helyezné előtérbe a paksi bővítés helyett Szél Bernadett az LMP társelnök. Szerinte ezzel hat éven belül 50-60 ezer munkahely teremthető. A vízi energia kihasználását viszont nem támogatja.

Győr-Moson-Sopron megyét járja hétfőn Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Győrben a Kisalföldnek elmondta: sokkal több szélerőműre lenne szükség, mint amennyit a megyében látott. "A mostani kormány azonban "készítette a helyet Paksnak", ezért nem épültek újabbak."

Ha rajtuk múlik, egyszerűbb lesz engedélyeztetésük, s biztos feltételekkel veszik át a szélenergia termelte áramot. Úgy számolt: szélkerekek építésével 50-60 ezer új munkahely jöhetne létre 2020-ig.

Hozzátette: ombudsmani jelentés is alátámasztja, hogy a kormány közmunkásokra alapozó foglalkoztatás politikája megbukott, az LMP viszont a megújuló energiás beruházásokkal reális lehetőséget kínálna a munkahelyteremtésre.

Kérdésünkre hozzátette: a napenergiát és a biomasszát is támogatják, a vízi energia kihasználását viszont nem. "Azért, mert nincs szükség duzzasztásra, vízerőművekre."

Úgy véli, az általuk ellenzett paksi atomerőmű bővítés érdekében felmerülő fajszi duzzasztás ökológiai károkat okozhat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsuti Péter győri előadása

A Bankszövetség volt elnöke április 2-án 17 órakor érkezik a Bartók Béla Művelődési Központba. Tovább olvasom