Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Pajzán poénok a nyugdíjasok versenyén

Negyedszer rendeztek megyei anekdota- és mesemondó versenyt Kunszigeten a megyei nyugdíjasai számára.
Negyedik alkalommal rendeztek mesemondó és anekdota mesélő versenyt Kunszigeten. A hétfői versenyre hét településről érkeztek idősek: Ménfőcsanakról, Győrújbarátról, Szerecsenyből, Lébényből, Vitnyédről, Jánossomorjáról és természetesen a versenynek otthont adó Kunszigetről is.

A versenyt szervezését évek óta végző Szalai Béláné a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy a versenyre évről évre többen jelentkeznek. A verseny zsűrijének elnöke Kecskés Rózsa költő volt, munkáját Erdélyi János, egykori tanítványa segítette.

A mesemondók produkcióit a kunszigeti iskolások is meghallgatták. Benedek Elek 150 évvel ezelőtt születtt, ebből az alkalomból többen is választatottak olyan mesét, amelyet a "nagy mesemondó" gyűjtött, vagy írt.

A mesemondók versenyében első díjat kapott Wittmann Elekné (Jánossomorja) és Szabó Károlyné (Lébény), második lett Kovács Mihály (Győrújbarát) és Horváth Jánosné (Ménfőcsanak), harmadik Matcs Istvánné (Szerecseny) és negyedik Ökrös Jánosné (Vitnyéd).

Az anekdotázók tréfás történetei helyenként a pajzán elemeket sem nélkülözték. A zsűri a legjobb előadásnak Karácsonyi Lajosné (Kunsziget) és Kiss Antal (Győrújbarát) történetét ítélte, második lett Németh Szilveszterné (Kapuvár), harmadik Varga Ernőné és Venesz Gyuláné (mindketten Kunsziget), míg a negyedik helyezést Szalai Józsefné (Kunsziget) kapta.

A legjobb mesélők veszik át a jutalmukat. Fotók: nmgr


Pikáns történet az egyik versenyzőtől (+16)

"Egy barátomnak mindig azt mondták, olyan asszonyt válasszon, akinek nincs fiútestvére. Ő olyat választott, ráadásul már apja sem volt a lánynak. Akkoriban még a fiatalok nem költöztek külön lakásba, együtt éltek a szülőkkel. Ők a lány anyjához költöztek. Már a gyerek is megvolt, amikor egyszer délutános műszak után ment haza a barátom és lefeküdt. A szoba egyik oldalán volt a férfi ágya, szembe vele, az asszony a gyerekkel, a szoba túlsó oldalán az anyós. Reggel korán az asszony kiment a kertbe, az anyós meg átfeküdt a lánya ágyába, nehogy a kicsi egyedül maradjon, és ha felkel, felébressze a nehéz munka után pihenő apját. Néhány perc múlva a férj megébredt, látja ám, hogy üres az anyós ágya, a felesége meg be is van takarózva, meg nem is...
...miután végzett, maradt még egy picit pihenni az asszony ágyában, amikor egyszer csak nyílik az ajtó, és belép a szobába a felesége...
- Mama, miért nem szólt?
- Nem akartam, hogy felébredjen a kisgyerek."
(Az iskolások az anekdotázókat már nem hallgatták meg...)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Nem infleunzásak a vizsgált győri diákok

Elvégezték a harmadik győri diák mintáján is a vizsgálatot, s akár két társánál, úgy szerencsére… Tovább olvasom