Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Padlóra küldték a producert

Tizenöt éves rendezvényszervezői múlttal a háta mögött sem emlékszik a kiskúti roma lagzihoz (Kisalföld, 2003. augusztus 30.) hasonlóra Tóth János, a T&N Art Rendezvényszervező és Produceri Iroda tulajdonosa, akit tegnap tanúként hallgatott ki a rendőrség.
Mint arról beszámoltunk, a meghívott 1200 vendég helyett legalább kétezren mulattak abban a roma lagziban, amelyet Kiskúton tartottak. Reggelre az örömapa boldogságába némi üröm is vegyült, hiszen készletek tucatja és állítólag a legmárkásabb italok rekeszszám tűntek el. A cégvezető szerint a káruk nettó 3 millió 700 ezer forint, ami a pótolt készletekkel szervezett rendezvények okán a jövőben akár a többszörösére nőhet.

– Nem mi tettünk feljelentést – szögezi le elöljáróban a produceri iroda vezetője –, s ennek csupán az az oka, hogy az örömapa ügyvéd előtt elismerte az okozott kárt, illetve hogy december 23-i határidővel bezáróan megtéríti azt. Nem feladatom, hogy megmondjam, mikor és ki vitte el a készleteket, az italokat, ám az bizonyos, hogy megfelelő szervezés esetén mindez nem történik meg.

Az egykor vendéglátásban és étteremvezetésben utazó igazgató szerint a szervezők aranyszabályokat rúgtak fel, nevezetesen például az egyszeri és megismételhetetlen esemény tiszteletét. Több csapatnak, akár egymást váltva, szervezetten kellett volna dolgoznia. A roma szokások ismeretében pedig nem szedhették volna le a roskadásig rakott asztalokat a menyasszonytánc előtt. A később, vidékről érkező családok költségét az örömapának bánatpénz formájában kellett megtérítenie, ami tekintélyes 5 millió forintra rúgott.

Az esküvő előtt az iroda zárt kamionnal és teherautókkal szállíttatta a helyszínre az étkészleteket, az asztalokat, mindazt, amire a nagy eseményen szükség lehet. Hasonló zárt rendszerbe pakoltak volna össze, ám Kiskúton enyhén szólva is „romos" viszonyok fogadták őket. A terítéssel és felszolgálással az örömapa által megbízott csapat nevében azonban nem jelent meg senki, a rendezvényszervezők pedig mentették, ami még menthető.

A többmilliós kár padlóra küldhette volna a produceri irodát, ezzel együtt is kétséges, hogy a cég egyhamar talpra áll. A Győri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes (vagy tettesek) után folytatja a nyomozást, az örömapa pedig – legalábbis az ígérete szerint – december végi határidővel fizet. Hogy a lagziban feketén felszolgálók elmaradt pénzével mi lesz, továbbra is talány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarított, de nem fizetnek

Középiskolában tanuló fia évkezdését szerette volna megkönnyíteni az a győri asszony, aki most… Tovább olvasom