Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Padlófék az Audinál: február végén egy hétre leáll a gyár

Győr–Ingolstadt - A teljes Audi-konszern: a németországi és a magyar gyár is leáll február végén egy hétre – mindezt Lőre Péter, az Audi Hungária Kft. kommunikációs igazgatója is megerősítette.

Február 23–28. között egyetlen autót, illetve motort sem gyárt az Audi. A Kisalföld úgy tudja, a győri gyárban hivatalosan még nem jelentették be a dolgozóknak a leállást, de néhányan így is tudni vélték, hogy a 9. héten nem lesz termelés. Lőre Péter kommunikációs igazgató szűkszavúan ugyan, de megerősítette, hogy mind a jármű-, mind pedig a motorgyártásban leállnak egy hétre – összhangban a német anyacéggel.

Ilyenre eddig nem volt példa. Az okok nyilvánvalóak, bár Lőre Péter nem kívánta kommentálni: az autóipart sújtó recesszió elérte a világ egyik legnagyobb vállalatát is. Ez pedig minden bizonnyal hatással lesz a kisebb beszállító cégekre is – erre már az elmúlt hetekben is több példát (munkaerő-elbocsátást) láttunk a megyében.

A Kisalföld kérdésére  a kommunikációs vezető hangsúlyozta: a leállás a vállalat dolgozóinak munkahelyét nem veszélyezteti, tehát a szintén a napokban elterjedt híresztelésnek, miszerint közel másfél ezer dolgozójától válna meg az Audi Hungária Kft., egyelőre nincs alapja.

Az Audi a december-januári leállást még a szokásokkal magyarázta, bár tény, hogy ez a szünet is néhány nappal hosszabb volt, mint korábban. A mostani leállás kapcsán – értesüléseink szerint – a dolgozók azon része, amely már hallott a februári szünetről, azt is találgatja a gyárban, hogy valóban csak egy hétig tart-e a kényszerpihenő, vagy esetleg tovább is. Ez egyelőre azonban szintén csak  szóbeszéd.

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. Bringás 2009. február 01. 19:06
  „Az utóbbi években a győri Audi gyárban közel 2 millió motor készült- évente. Ez óriási mennyiségű nyersanyagot és energiát emészt fel, és ez csak az előállítás. A világon pedig több tucat ilyen autogyár létezik. Persze örülnöm kellene, mert munkát ad sok millió embernek. A fogyasztó társadalmat pedig arra ösztönzi, hogy minél nagyobb mennyiségben vásároljon. A nyugat-európai és amerikai 3-5 évenkénti autocserére építi az Audi is a gyártását. Amit a folyton növekvő gazdasági termelés addig gerjeszt, amíg a Földet teljesen feléljük.
  Mindez azért, hogy az utóbbi hónapokban megismert, gyenge lábakon álló világgazdaságot fenntartson, és bizonyos gazdasági érdekek rövidtávú céljait szolgálja.
  Ha ez a gazdaság arra nem is tekint, hogy a jövő generációira mit hagyunk, legalább a most kialakult helyzetből tanulhatna.
  U.I.: Nekem is van egy 8 éves autom, de a városban való közlekedésre nem használom. A délutáni dugók miatt egyébként is gyorsabb a Bringa.”
 • 91. G.D 2009. január 31. 18:14
  „Megnyitottam a fórumját, de eddig semmi reakció nincs.”
 • 90. fortuna54 2009. január 31. 13:17
  „Hollandiábol is nagy az érdeklödés elemér profeszor világot válto tanitásárol.Szeretnénk neki egy uj tiroli
  rövidnadrágot,kalappal eggyütt financérozni.Talán igy meglátogathatja még egyszer imádott szülöhazáját.
  Micsoda koponya,hogy ezt a bunkó amik még vették észre.”
 • 89. G.D 2009. január 30. 23:18
  „Nyissunk már egy fórumot az Elemérnek, ahol kifejtheti a véleményét és kellöen oktatgathat mindenkit. szerinte ö van itt a középpontban, világosságot ad a mi sötét fejünkbe. Hát lássuk!
  Én nyitom a fórumot!”
 • 88. dini 2009. január 30. 22:46
  „elemér, te csak foglalkozz a friss levegővel (csak nem klimaszrelő vagy?) és ne gondold, hogy itt minden magyar gyerek hülye és arra vár, hogy tőled tanuljon. A Hondáról meg a BBC is azt mondta, a leállás alatt a fizetésük 85%-át kapják.”
 • 87. Anonim01 2009. január 30. 17:07
  „Itt a probléma egésszen másról írtok mint a vezércikk amihez a hozzászolásotokat és véleményeteket írni kellene.”
 • 86. elemér 2009. január 30. 12:44
  „Izesitö a nagyvilágbol az autoiparban.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7859863.stm

  LATEST NEWS

  Ford reports record yearly loss
  Car worker subsidies ´considered´
  UK carmakers to get up to ?2.3bn
  General Motors to cut 2,000 jobs
  UK car production drops sharply
  GM loses top sales spot to Toyota”
 • 85. elemér 2009. január 30. 12:38
  „Én csak magyar származásu vagyok és hozom ide a friss levegöt. Ezért vagyok a központban. Ezt megkell szokni. Remélem ezzel segitettem.

  Ha kiváncsi vagyok hogy mi történik ott, akkor BBC-re kattintok. Ez csak izesitö hogy kell egy jó multimedia hiradásnak müködni a net-n.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm

  Magyar adás már megszünt, de angolul én tudom hogy mi ujság. Ne felejtsük hogy Mo.-n és a nagyvilágban föleg az angolbol kapják a hireket. Elösször azt lekell forditani még a Kisalföldnek is. Zöldfülüek azt képzelik hogy Mo.-körül forog a világ, és ha anyanyelvüket nem használlják, akkor halottak. Ezért gyakran csak a sötétben tapogatoznak. Lehet hogy majd megjelenik a Kisalföldön hogy 4 hónapra csuk a Honda a U.K.-ban, péntek után. 2,500 dolgozót érint ez akik 2 hónapig teljes fizetést kapnak és utána csak 60%-ot. Aztán majd ha kedvem lessz folytatom.”
 • 84. elemér 2009. január 30. 12:00
  „Én csak magyar származásu vagyok és hozom ide a friss levegöt. Ezért vagyok a központban. Ezt megkell szokni. Remélem ezzel segitettem.”
 • 83. knifemaster 2009. január 30. 08:40
  „Ne húzzátok fel magatokat rajta,én is meg tudom állni hogy lereagáljam elemér hsz.-eit.
  Nem is magyar,nem is értelmes,direkt is csinálja.Ha nem lesz központban majd kikopik.”
 • 82. elemér 2009. január 30. 02:29
  „Kérdésem az hogy te miért vagy itt, mivel a témához semmit nem szoltál. Te olyan sötét vagy, hogy világit a negro a szádban.”
 • 81. G.D 2009. január 30. 00:54
  „Keressél már egy jó psychiátert a net-ben Elemér. Biztosan nem gond, hiszen jól kiismered ott magad, meg pénzed is van rá. Ez egy jó befektetés lenne a gyógyulásod irányába.
  Kérdésem még mindig: Miért vagy itt???? (Nem voltam böbeszédü.) Meg mégegy kérdésem is van: Van családod? Szerintem már elmenekültek a közeledböl, ha valaha voltak is. Szörnyü lehet így magányosan, részvétem.
  Mellékesen megjegyezve: a böbeszédüség az már maga egy túlzás, tehát azt tovább ragozva értelmét veszti.”
 • 80. elemér 2009. január 29. 23:59
  „Kerüld a böbeszédüség eltúlzását, ne szaporítsd a szót feleslegesen, mert az ilyesmi szükségtelen!”
 • 79. G.D 2009. január 29. 22:36
  „Nem tudom, hogy te miért vagy itt Elemér? Azt hiszem, hogy ezzel a dilemmával nem vagyok egyedül.
  Okádnivalók a hozászólásaid. Így szeretnéd megmutatni, hogy milyen sokra vitted? Mondd el már nekünk butáknak, hogy mire vitted (tudtad vinni) te a te álom országodban? Kíváncsian olvasunk erröl! Hát abból nem sok jött át hozzánk eddig. Csak a nagyképüséged! Arra pedig nagy ívben rá lehet sz..ni! Üresség kong a te fejedben, nem a miénkben! Nem találnál már valami fontosabb elfoglaltságot hozzászólások helyett? Biztosan akadna valami tennivaló odaát, a "sínen" túl is!
  Amit rólad lehet tudni eddig, az: A szüleid magaddal vittek 56-ban Amerikába, most reggelenként tornászol, nyugdíjas vagy, jó az egészséged, elküldtek pár munkahelyröl, mindenki csak egy pohár vízet vihet neked, a négerek is csak egy szívességet tehetnek és ha veled találkoznánk, akkor 5 perc múlva fára másznánk.
  Kimaradt valami??”
 • 78. elemér 2009. január 29. 20:15
  „Ne szaporitsd a szót, a néger az csak szivességet tesz nekem.”
 • 77. fortuna54 2009. január 29. 19:41
  „elemér.Az a néger aki segittene a bunyoban,nem véletlen egy magyar feketebörü? Talán a testvéred?
  Nagyon bátor lehets,rugdalodzol az óceán tulsó feléröl.Nem érzed,hogy egyedül vagy,te senki.”
 • 76. Marrone 2009. január 29. 18:27
  „Az Audival kapcsolatban azért egy dolog érdekes! Még egy vezető sem mondta azt, hogy a válságra való tekintettel lemond az évente JÁRÓ négykarikás járgányáról. Ja, hogy fizet érte? Persze, a bruttó fizetéséből. Az átlag ember, meg ha jól csalódom, mindent a nettójából dotál. Az a szép a mai magyar valóságban, hogy a nadrágszíjat csak a kis embereknek kell meghúzni. Sajnos az Audi is el van magyarosodva, legalább is az AHM!!”
 • 75. elemér 2009. január 29. 15:31
  „Kerüld a böbeszédüség eltúlzását, ne szaporítsd a szót feleslegesen, mert az ilyesmi szükségtelen!”
 • 74. 5454 2009. január 29. 10:21
  „Megteheted,hogy elhuzz!A fejemet,meg egy gyáva hazáját elhagyó diszidens próbálja meg!!! A faludig vernélek a ganéj dombig, te KOCSOG! De tudod mit:SZAROK SŐT MINT LÁTOM SZARUNK RÁD!!!!! Többet nem érdekelsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 73. elemér 2009. január 29. 09:13
  „Én itt vagyok és ezt megkell szokni. Ha viszont ott lennék, akkor fejeddel cipömet pucolnám, mert megtehetem. Nem is lennék egyedül, mert egy néger besegitene. Aztán következne G.D. aki 5 perc alatt felmászna a fára.”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenütt összébb húzzák a nadrágszíjat

GYőr-Moson-Sopron - Nehéz, mondhatni különleges év elé néznek a kistelepülések önkormányzatai. A… Tovább olvasom