Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Pádár köszönte volna...

Pádár László önkormányzati képviselő levelet küldött szerkesztőségünkbe, melyben nehezményezi, hogy a többség lesöpörte jobbító javaslatait a csütörtöki közgyűlésen.
Ebben többek között ez áll:
„Február 28-án olyan konstruktív javaslatokat terjesztettem a költségvetés kapcsán a közgyűlés elé, mely az egész város megítélését javította volna, ugyanakkor sok hozzám hasonlóan mozgásában korlátozott ember élethelyzetén javított volna. Két javaslatot szeretnék kiemelni, az egyik a roma holokauszt-emlékműre kért kétmillió forint, a másik az intézmények akadálymentesítésére kért húszmillió forint, mely sok mozgáskorlátozott közintézménybe bejutását segítette volna elő.

Az ellenzéki javaslatot elsöprő többséggel szavazza le a Fidesz vezette közgyűlés. Pironkodva mondhatom a romáknak, hogy továbbra sincs emlékmű a 64 évvel ezelőtt kivégzettek emlékére, és tolmácsolhatom a mozgáskorlátozottaknak, hogy még nagyon sokáig csak terv marad az intézményekbe való bejutás lehetősége. Így nekem sem maradt más lehetőségem, mint hogy ne köszönjem meg a városvezetésnek a segítő szándékát” – írta levelében Pádár László.

Olvasóink írták

 • 4. tarcus 2008. március 02. 21:33
  „Én ezt annival egészíteném ki, hogy először induljon el egy gyűjtés, lássuk, a vajda és a jólmenő cigány vállalkozók, de az egyszerű cigány és magyar emberek mennyit adakoznak eme nemes célra, erről idönként számoljanak be, aztán keressék meg az alkotóművészt és állapodjanak meg vele az anyag,- és munkadíjban, ezt is hozzák nyilvánosságra, majd ha a végösszeg mondjuk fele-kétharmada összejött, akkor már lehet kérni a maradékra pénzt. Úgy, mint a bankoknál, előbb lássuk az "önerőt", aztán majd megkapják a maradékot. Ez így lenne korrekt!”
 • 3. frederik 2008. március 01. 22:02
  „A Pécsi roma holokauszt emlékmű rövid nacionáléja:
  "Az emlékmű Horváth Zoltán Jenő cigány származású, mohácsi szobrászművész alkotása, amely örök mementóként fogja hirdetni a helyi cigányság tragédiáját. A mű a baranyai és pécsi cigány kisebbségi önkormányzatok, cigány civil szervezetek példás összefogásából valósult meg."

  A példa azt hiszem érthető és világos. Lehet követni ,meg lehet szólítani a roma értelmiséget, a roma arisztokráciát, adakozásra bírni őket -és lesz emlékmű.”
 • 2. ani 2008. március 01. 11:42
  „Legyen emlékmű, csak ne fémből, mert akkor nemsokára egy színesfém felvásárlónál köt ki. Meg 12 évig az ő általa támogatott szocik voltak döntési pozícióban, akkor nem kellet emlékmű csak most, hogy rá lehessen verni a jobbos többségre?”
 • 1. a tibi 2008. március 01. 09:39
  „Ekkora marhaságot roma holokauszt emlékmü.
  ..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri pályázatok négymilliárdért

Győr - A győri önkormányzat tegnap adta be a Széchenyi tér felújításának dokumentációját a… Tovább olvasom