Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

P. Nagy Gabi a Kisfaludy kávéházban

P. Nagy Gabi verses beszélgető estjén a Kisfaludy kávéházban október 27-én Baksa Kálmánné művészeti vezető beszélgetett.
Ki is az a P. Nagy Gabi?

Az irodalom szerelmese és elkötelezett szolgálója. Mindenben következetesen, elvei szerint élte sajátságos életét. A költészet közvetítőjének jelképévé tudott válni, amit szakmai elismerései is igazolják.

1971. Radnóti, 1977-ben Ady, 1978-ban Megyei Művészeti díjat kapott, majd Cházár András emlékéremmel is jutalmazták munkásságát.

A verseket mondó művész P.. Nagy Gabi megharcolta az életet. Szereti a magányosságot, érzi a lélek rezdülésit, a szenvedély viharait. A jelenben publicisztikát és verset ír. A Góbé gyermekszínház létrehozója. A Kormos István szavalóverseny alapítója. A Holle anyó színház színésze. A győri Antológia tagja.

Fotók: Szük Ödön


A Dunaszegen élő versmondó-színész foglalkozik a sérültséggel élőkkel, szívén viseli sorsukat. A Sínosz Pinceszínháza több mint negyven éve alakult, vezetését Gabi 8 éve vette át.

Összefoglalva: P.Nagy Gabi verset mond, verset ír, előadóművész, nagy szeretettel játszik színházban . gyermekeknek. Sokat tesz a kultúráért, népszerűsíti a költőket, írókat. Szépen magyarul, szépen emberül.

A mai este életútjáról, előadói művészetéről, az irodalomról, szerelemről, a nő és férfi kapcsolatról, a színházról és elképzeléseiről beszélgetünk verssel , szabadon.

Olvasóink írták

  • 1. hacsex 2010. október 28. 17:31
    „Nem akarom a Gabit megsérteni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a SINOSZ Pinceszínház ahol siketek és nagyothallok voltak a tagjai, már több mint 2 éve megszünt létezni! Hogy ezek után milyen fogyatékkal léőkkel foglalkozki még, azt nem tudom! De a szakmai tudását, és a "verselési" képességét azt el kell ismerni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatási program a munkába kerüléshez

A különböző okból hátrányos helyzetbe kerülőkön segít az újra elhelyezkedésben a TÁMOP 1.1.2 projekttel a regionális munkaügyi központ. Tovább olvasom