Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Óvodabővítés Téten

A gyereklétszám várható növekedése tette szükségessé Téten az óvodaépület bővítését és azt, hogy a szakmai felügyelet kifogásolta, egy folyosóról nyílt az intézményben óvodai és bölcsődei csoportszoba is.

Most már ezeket külön tudják választani, mert új szárnyat építettek hozzá a meglévő épülethez. Abban egy új óvodai csoportszobát alakítottak ki kiszolgálóhelyiségekkel, mosdóval, játékmosóval, felnőttöltözővel együtt.

Kukorelli László polgármester elmondta: az önkormányzati gyermekintézménybe jelenleg 130 óvodás jár, akik öt csoportot alkotnak. Bölcsődést 14-et látnak el az épületben és a mostani átalakítással lehetőség nyílt, hogy még többet fogadjanak majd.

A fejlesztésre minisztériumi pályázat révén kerülhetett sor. A város csaknem 14 millió forintos állami támogatást kapott, amit önerővel kiegészítve mintegy bruttó 20 millió forintos beruházást valósított meg.

Teljesen saját forrásból az új szárny és a régi közti udvarrészben külön bölcsődei játszóhelyet alakított ki, a kicsik igényeinek szakmai szempontokból is megfelelő módon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakcím kell az agyhártyagyulladásban szenvedő kisfiú gyógyulásához

Az édesanya nem akarja otthonba adni fiát. Endike kétévesen egy agyhártyagyulladás elleni oltás után… Tovább olvasom