Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Óvodabővítés akadálymentesítéssel

Az "Óvodabővítés és komplex akadálymentesítés Győr-Ménfőcsanakon" című projekt keretében a győr-Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK Horgas utcai óvodai egysége kibővül. A kivitelezési munkákról a városvezetés tartott sajtótájékoztató projektrendezvényt.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programban meghirdetett Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése pályázat keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 135.402.878 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a győr-ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ Horgas utcai óvodai egységének bővítésére, melynek építési munkálatai november 16-án elkezdődtek, várhatóan június 30-ig befejeződnek.

A pályázati projekthez a város 15.044.764 millió forint saját forrással járul hozzá, valamint további 192 millió forint saját résszel kiegészítve valósítja meg a komplex óvodafejlesztést.

Simon Róbert Balázs alpolgármester arról is beszélt, hogy a településrész dinamikus fejlődése hívta életre a nagyob óvoda iránti igényt. Az európai uniós forrás elnyerésével a fejlesztés megvalósítása könnyebbséget jelent a városnak. Gangl András, a településrész részönkormányzatának vezetője azt méltatta, milyen fontos előrelépés ez a helyieknek, mennyire hálásak a fejlesztő beruházásért.

A cél, hogy a 1960-es években épület óvodából korszerű, a XXI. század követelményeinek megfelelő intézményegységet alakítsanak ki, az európai uniós és hazai jogszabályok elvárásait figyelembe véve. Nemcsak egyszerű infrastrukturális állagmegóvásról van szó, hanem - az esélyegyenlőség társadalmi elvárásainak megfelelően - a speciális élethelyzettel rendelkezők számára is használható körülmények megteremtéséről. Az integrált nevelési környezet esélyt teremt a mozgásukban korlátozott, hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek számára is.

A beruházás keretében történik meg a meglévő épület teljes felújítása, az óvoda négy új foglalkoztatóval való bővítése a hozzá tartozó kiegészítő helyiségekkel együtt. Ebből két foglalkoztató és kiegészítő helyiségei a város által biztosított pályázaton kívüli saját forrásból valósulnak meg. A projekt keretében továbbá megvalósul a víz-, szennyvízcsatorna, a gázellátás és a villamoshálózat szükségszerű átépítése, csatlakoztatása, új és mozgássérült parkolók kialakítása, valamint a csoportszobák, irodahelyiségek, logopédiai foglalkoztató helyiség, öltözők, mosdók bútorzatának cseréje, korszerűsítése, a játszóudvar kialakítása, az épület komplex akadálymentesítése és oktatási-nevelési eszközök beszerzése.

Olvasóink írták

  • 1. arrabonem 2010. február 25. 16:17
    „Tervet, látványtervet, makettfotót... Akármit! Hadd csodáljuk!
    Ki tervezte? Simon Róbert Balázs vagy Gangl András?
    (Vagy volt egy építész néger is, csak ő nem "valaki" és ciki leírni a nevét?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a korcsolyázók melegedője

Győr - Ráfér a felújítás a műjégpálya negyedszázada épült melegedőjére. A városi önkormányzat, mint… Tovább olvasom