Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Óvoda himalájai sószobával

A szakemberek véleménye szerint Magyarország egyik legmodernebb óvodája jött létre a Gönyűn a 121 millió forintos felújítási program befejeztével.
A jelentősen megújult gönyűi Kék Duna Óvoda programjának lényege a környezet-, az egészség- és a viselkedéskultúra előtérbe helyezése, emellett a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelési feltételeinek megteremtése.

Az óvoda udvarán korszerű játszótér áll a gyerekek rendelkezésére.
Az óvoda udvarán korszerű játszótér áll a gyerekek rendelkezésére.


Major Gábor polgármester elmondta, a cél érdekében a nagyméretű tornaszobát speciális eszközökkel szerelték fel, ami így az egészséges és a mozgásukban korlátozott gyermekek testi fejlesztését, illetve terápiás foglalkozását egyaránt lehetővé teszi. Az akadálymentesítésnek köszönhetően az intézmény egész területén közlekedhetnek a mozgásukban korlátozott, illetve a gyengén látó gyermekek és felnőttek.
Az óvoda vezetője, Hengster Zsuzsanna elmondta, a kiskonyha, az asztmás panaszokat enyhítő himalájai sószoba nagy előrelépést jelent, míg a Nyugat-magyarországi Egyetem Neveléstudományi Intézete hallgatóinak gyakorlati terepet nyújtó monitoringhelyiség szinte egyedülálló. Annak segítségével a pedagógusok, hallgatók a gyermekek zavarása nélkül követhetik a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját, illetve a fejlesztőpedagógusok, a logopédus munkáját. Számos külhoni szakember látogatott már el tapasztalatszerzésre a gönyűi óvodába, s elismerően szóltak az ott tapasztaltakról.

A szakemberek által az ország egyik legszebb óvodájának nevezett intézmény udvarán korszerű játszótér, miniarborétum, s hazai baromfifajtákat bemutató tyúkudvar segíti a gyerekek fejlődését.
Miután a törvény szerint ötévenként pályázatot kell kiírni az óvodavezetői állásra, ezt tette a gönyűi önkormányzat is. A pályázatokat június 10-ig várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őzzel ütközött hajnalban a sztrádán

Autópályán ütött el őzet a börcsi pihenőhelynél máriakálnoki olvasónk. Az autópálya-kezelő szerint őket nem terheli felelősség, mert a védőkerítés mindenhol sértetlen volt. Tovább olvasom