Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Övezeti besorolást támogatna Balogh

Győr - Nagyvárosok – mint például Győr és Sopron – esetében az övezetek szerinti besorolást támogatná Balogh József győri szocialista országgyűlési képviselő a vagyonadó bevezetésekor – ezt tegnap sajtótájékoztatón mondta a Kisalföld kérdésére válaszolva.

A vagyonadó bevezetésekor a Kisalföld már fölvetette, hogy a jelenlegi tervezet több ponton nem reális, illetve nem igazságos: a megyei jogú városoknál ugyanis egy kalap alá vették az összes városrészt, annak ellenére is, hogy az általunk példának vett Szigetben és Révfaluban tudvalévőleg nem ugyanannyi az ingatlanok piaci éréke. De ugyanezt az összehasonlítást lehetne felvetni a szomszédos Győr-Ménfőcsanak és Győrújbarát között is. Ezt csütörtökön kérdés formájában Balogh Józsefnek is elmondtuk, aki azt válaszolta: a megyei jogú városokban, így Győrben is az övezetenkénti besorolást tartaná jó megoldásnak. Erre – úgy tudja – van esély, ugyanis készül módosító javaslat a nyilvánosságra került törvénytervezethez, ami elképzelhető, hogy ez a parlament asztalára kerül.

Megkérdeztük azt is a honatyától, volt győri polgármestertől, hogy Győr-Moson-Sopron megye ingatlanárait miért becsülték ennyire magasra a tervezetet készítők (a megyék között gyakorlatilag mi vagyunk a legmagasabban jegyzettek). Azt válaszolta: ˝Az eddigi adatok alapján Budapest után Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a négyzetméterre jutó forgalmi értékhatár.˝ Kampány lévén a politika is szóba került ennél a pontnál, s Balogh elmondta, nem értik a Fidesz viselkedését a vagyonadó kérdésében, ugyanis több jobboldali vezetésű városban létezik ingatlan típusú adónem – például Győrben is. ˝Nem értjük, hogy a saját önkormányzatukkal a Fidesz miért fordul szembe.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr 17 milliárd forintot ˝nyert˝

Győr - Győr eredményesen szerepelt az európai uniós pályázatokon az elmúlt két évben, a baj csak az,… Tovább olvasom