Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Öv nélkül, mobiltelefonnal

Mobiltelefonálók, biztonsági öv nélkül közlekedők, gyorshajtók bánták a nyúli polgárőrség és a rendőrség hétvégi akcióját. A Mátrix rendszámfelismerő lopott járművet nem jelzett.
A nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület éves tervének megfelelően – már hatodik alkalommal – ellenőrzést tartott a település különböző területein, így a 82-es főút falun átvezető szakaszán. Az akcióban a helyi polgárőrök mellett a Győri Rendőrkapitányság pannonhalmi őrsének körzeti megbízottjai vettek részt. Most is üzembe állt a Mátrix rendszámfelismerő rendszer, amellyel lopott járműveket, rendszámokat, okmányokat kerestek. Egyben kamerával rögzítették a vezetés közben kézben tartott mobillal telefonálókat, illetve a biztonsági öv nélkül közlekedőket.

A Mátrix műszerrel Horváth Gergő babóti polgárőr ellenőrzött, a hétvégén nem talált problémát. Fotó: Tóth Gyula
A Mátrix műszerrel Horváth Gergő babóti polgárőr ellenőrzött, a hétvégén nem talált problémát. Fotó: Tóth Gyula

– Ma már örülnek a településen élők ezeknek az akcióknak, főleg annak, hogy a Nyúlon átvezető nagy forgalmú főúton ilyenkor kevesebb a gyorshajtó, a szabálytalanul közlekedő autós – mondta a 15 éves, 70 tagú egyesület elnöke, Pákozdi István.

A Mátrix műszereket a Babóti Polgárőr Egyesület két polgárőre kezelte, besegítve az akcióba. Tőlük érkezett rádión a jelzés, hogy egy fekete terepjáró vezetője kézben tartott mobillal telefonál. A rendőrjárőrök leállították, s név szerint üdvözölték az illetőt. Ő később visszament, s telefonjával lefotózta a mátrixos autót. Az akcióban pluszfeladat is adódott a polgárőröknek, forgalmat kellett irányítaniuk. Egy balra kanyarodó autós elütötte a neki szemből, szabályosan érkező motorost, aki szerencsére könnyebben sérült.

Az akcióban 10 polgárőr, 5 rendőr vett részt. Vezetés közbeni mobiltelefonálásért, biztonsági öv hiányáért 10 közigazgatási bírságot szabtak ki a járőrök összesen 150 ezer forint értékben. Négy helyszíni bírság született, 70 ezer forint összegben. Egy ittas vezető bukott le, akinek még vezetői engedélye sem volt. Őt vérvételre előállították a rendőrök. A Mátrix 1760 járművet ellenőrzött, egy sem volt lopott, s a rendszámok is stimmeltek. A traffipax 27 gyorshajtást rögzített.

Olvasóink írták

 • 4. prakker 2012. május 15. 15:50
  „Megértve, hogy szükségesek a közlekedési ellenőrzések, talán a betelepült <moderálva> bűnőzőket is ennyire ellenőríznék jobb lenne. Talán nem mondok nagyot, de legalább olyan fontos mint az autósok állandó vegzálása.”
 • 3. piroskaésabarkasz 2012. május 08. 20:43
  „A terepjárós "Nagy Királynak" derogált,hogy lefényképezték.Ha-ha-ha-ha......”
 • 2. Losba 2012. május 08. 11:40
  „...." Mátrix műszereket a Babóti Polgárőr Egyesület két polgárőre kezelte, besegítve az akcióba. Tőlük érkezett rádión a jelzés, hogy egy fekete terepjáró vezetője kézben tartott mobillal telefonál...."

  polgárőrök akcióban...moderálva sp....”
 • 1. RONIN 2012. május 08. 09:27
  „Micsoda action!!!
  Tiszta Nyúl York :))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadásokkal zárult az ˝Inter-uni-Audi˝ program

A Széchenyi István Egyetem (SzE-Győr), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és az Audi Hungaria… Tovább olvasom