Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ötvenezer forint az újszülötteknek

Lakáscélú támogatásra 4 millió, gyermek születésekor nyújtható anyagi juttatásra csaknem 2 millió forintot különített el költségvetésében Kunsziget.


Az első babakötvény-kiegészítést a három hónapos Kozma Nárcisznak nyitott számlára utalják.

Kunsziget képviselő-testülete még tavaly novemberben, az idei költségvetési koncepció tárgyalásakor döntött: a fiatalok helyben maradását, letelepedését, gyermekvállalását pénzzel is segíti. Lakáshoz jutás támogatására 4,2 millió forintos keretet különített el és maximum 700 ezer forint adható egy igénylőnek. A beadott négy pályázat elbírálása még tart.

Varga József jegyző arról is tájékoztatta portálunkat: mivel a csecsemőknek bankoknál nyitható, államilag is támogatott Start-számlát az önkormányzatok adómentesen kiegészíthetik, ezzel a lehetőséggel is él Kunsziget. Rendelete szerint születéskor 50 ezer, majd a gyermek 18 éves koráig évenként 10 ezer forintos támogatásban részesíti azokat a helybeli újszülötteket, akiknek szüleik valamelyik pénzintézetnél babakötvényt nyitnak. Ennek azonban egyéb feltételei is vannak, például 18 éves korig Kunszigeten kell élni, középfokú végzettséget vagy a képzési jegyzékben szereplő oklevelet kell szereznie. Így eddig az idén világra jött tizenegy gyermek közül kettő esetében igényelték ezt a szülők. Az első babakötvény-kiegészítésről szóló szerződést a minap írta alá Lendvai Ivánné polgármester a Kozma családdal.

A babakötvény-kiegészítés az idén született kicsinek nagykorúvá válásakor jöhet jól. Kozmáné Virág Irén és Nárcisz. Fotó: Bertleff András
A babakötvény-kiegészítés az idén született kicsinek nagykorúvá válásakor jöhet jól. Kozmáné Virág Irén és Nárcisz. Fotó: Bertleff András

– Nagyobb lányom, Jázmin hároméves, a kicsi, Nárcisz három hónapos. Mikor felnőnek, nem biztos, hogy lesz annyi tartalékunk, hogy szülőként kellőképp tudjuk pénzzel támogatni tanulmányaikat, önálló életük kezdetét. Ezért érdemes ezt a lehetőséget is kihasználnunk, legalább ezen a számlán összegyűlik egy kisebb összeg – mondta el Kozmáné Virág Irén és hozzátette: a faluhoz egyébként is ragaszkodnak, szeretnek ott élni, főleg a gyerekek miatt. Felnevelésükhöz szerinte a falu kimondottan jó hely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háziorvos az abdai halálesetről

Abda - Portálunk korábban arról számolt be, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelet bírsággal… Tovább olvasom