Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Ötven kívánság teljesült

A megyeszékhelyen mintegy 50 hátrányos helyzetű gyermeket leptek meg ajándékokkal.

Kis- és nagyobb diákoknak szereztek meglepetést azok a cégek, vállalkozók és alapítványok, akik a megyeszékhely ötven hátrányos helyzetű gyermekét lepték meg ajándékaikkal.

A programot a Kisalföld is támogatta. „Az édesanyám nagyon beteg, a nap nagy részében sajnos fekszik. Ezért neki szeretnék örömet sze rezni egy televízióval" – írta levelé ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Kossuth-iskola felhívására egy hetedik osztályos fiú.

De a kívánságok között baba, walkman, kisautó, de még kerékpár is szerepelt. Ezen a különleges napon azonban semmi nem szabott határt az óhajoknak, Jurik Mária, az ötlet megvalósítója, iskolaigazgató ezt úgy fogalmazta meg, hogy bi zony az a felnőtteket is jó érzéssel tölti el, amikor egy cél érdekében kitalálnak valamit, s igyekeznek megvalósítani azt.

– Az alapgondolatot az jelentet te, hogy egy napon igenis minden kisgyermek megérdemli azt, hogy szíve szerint kapjon ajándékot – magyarázta a szeretetszolgálat ifjú sági tagozatának vezetője. – Meg döbbentő volt olvasni a nagyon szegények, rászorulók levelét, azét a kisgyerekét, aki azt kívánta, hogy legyen megint együtt a család, vagy hogy fogadják el a lakásigénylésü ket. Ugyanakkor rendkívüli örömet jelentett, hogy a cégek, vállalkozók szinte az első szóra csatlakoztak a felhívásunkhoz, illetve képviselőik adhatják át mindazt, amit magukkal hoztak.

Bakács Jenő, a Radó-iskola hetedikese láthatóan meglepődött, de talán még meg is illetődött, ami kor az ünnepségen a nevét hallot ta. A hőn áhított televíziót ugyanis a Pannon-Víz rt. felajánlásának köszönhetően ajándékul kapta, a többi kis- és nagyobb diák szintén névre szólóan vehette át a megle petésnek szánt DVD-lejátszót, walkmant, videokazettát, autót és játék babát.

A kezdeményezésből a szervezők hagyományteremtő szándékkal várják a cégek, adomá nyozók csatlakozását, mindeneset re az első ilyen karácsonyt min denki a szívébe zárta. Az ajándékozóknak a gyerekek – viszonzásul – szép karácsonyi műsorral készül tek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntető cím a főapátságnak

A Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért testület 37. alkalommal hozta meg döntését korunk, valamint a második világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményeinek megnevezésében; a kitüntető címeket tanúsító okleveleket szombaton adták át a Magyar Tudományos Akadémián. A díjazottak között van a Pannonhalmi Főapátság is. Tovább olvasom