Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ötven felett is aktívan

Győr - Nyolc éve jött létre a Győri Nők Független Szervezete, s amikor vezetőségi tagjainak többsége elmúlt ötvenéves, megalakították az „Öreg a nénikéd" klubot. Azoknak, akik ebben a korban is aktívak.

Már csaknem négyszázan csatlakoztak hozzájuk tagként, sok férfi is, talán mert tetszik nekik a klub elnevezése. Keretében szerveztek számítástechnikai, angol- és németnyelv-tanfolyamot is. Ugyanis az ötvenesek még nem nyugdíjasok, elhelyezkedésükhöz, munkájukhoz szükség lehet ezekre az ismeretekre. Sőt, bécsi látogatás keretében arra is felkészítették a nyelvi képzés résztvevőit, hogy ha csak a határon túl találnak munkát, akkor ki tudják tölteni az ügyintézéshez szükséges idegen nyelvű nyomtatványokat. Erről a szervezet és a klub elnöke, Havasrétiné Méry Judit adott tájékoztatást. Azt is elmondta, a győri klub példájára az ország más városaiban is hasonlók alakulnak ötven felettieknek.

Az „Öreg a nénikéd" klub tanfolyamairól érdeklődni lehet a 30/855-6408-as számon, tevékenységéről információk találhatók a www.oreganeniked.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes játékok Munkácsyhoz

Győr - A nagy sikerű Munkácsy-kiállításhoz számítógépesjáték-készítő pályázatot hirdetett a megyei… Tovább olvasom