Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Otthonra talált négylábúak

Győr - Lilit és Arnoldot mintha Isten is egymásnak teremtette volna. Egymásra vetett pillantásuk mindent elárul mély kapcsolatukról, amit csak lehet, együtt csinálnak. Együtt napoznak a rábapatonai családi ház verőfényes udvarán, egy tányérból esznek. Nem volt ez mindig így, a két vizslát a gazdája nemrégiben a Győri Emberek Az Állatokért Alapítványtól fogadta örökbe.
Ne szaladjunk ennyire előre a történetben! A gazdi, Gál Andrea története Fickó kutyával kezdődött. Fickó jól megtermett vizslaként a család szíve csücske volt, gyakran járt vele a családfő vadászni. Azonban felette is eljárt az idő, a vadászatból is kiöregedett. Szomorúan nézett gazdája után, akárhányszor a vadászathoz készülődött, de Fickó nem mehetett, nem bírta volna a feszített tempót. Így engesztelésként mindig hoztak neki a zsákmányból, elrejtették az udvarban, a vizsla pedig kicsattanó örömmel addig szaglászta a földet, míg rá nem lelt a rejtett vadra. Fickó tizennégy év boldog esztendő után pusztult el, emlékét a Gál-család örökre a szívében őrzi. Andrea - mint minden szomorú gazdi - úgy érezte, Fickóhoz egy kutya sem érhet fel. Mígnem egy napon ellátogatott a Győri Emberek Az Állatokért Alapítvány telepére.

Szerelem első látásra
Andinak hiányzott az állatok közelsége, így adta magát, hogy meglátogatja a győri állatmenhelyet. Azonnal beleszeretett a drótszőrű vizslába, Arnoldba.
Alig telt pár hétbe, a felnőtt kutya már a Gál-család vendégszeretetét élvezhette. Nem kellett sok idő, Arnold társat kapott, a kis barátnő Lili személyében érkezett. Mivel két felnőtt, kifejlett kutyáról beszélünk, kérdéses volt, vajon kijönnek-e egymással. Andi félelmei ezzel kapcsolatban szinte azonnal elszálltak, a két kutya minden túlzás nélkül első látásra egymásba szeretett.
Andi és a kutyák télen együtt alszanak a családi ház pincéjében, nyáron pedig gyakran járnak fagyizni is. Bár Lili félti a vonalait, igyekszik kalóriaszegényen táplálkozni, több földre pottyant almát elrágcsál a nap folyamán.

Miért kerültek rács mögé?
"Mikor Arnoldot kihoztuk a menhelyről, a kocsiból figyelte az addigi lakhelyét. Mikor biztos távolba kerültünk, már a telep sem látszott, Arnoldból egy hatalmas, mélyről jövő sóhaj szakadt fel. Lilivel ugyanez megtörtént" - mesélte Andi. Mintha a kutyák tudták volna, hogy szerető gazdira leltek, és soha többet nem látják a menhely falait.
"Arnold az egykori galambtenyésztő gazdi madaraiból lakmározott, Lili pedig előszeretettel ugrált gyerekekre" - árulta el a két kutya történetét Andi.

Ilyen és ehhez hasonló banális okok miatt kerülnek rácsok mögé az egykori kedvencek, pedig mindössze nevelés, odafigyelés kérdése a "jó kutya". Andi felhívja a leendő örökbefogadó gazdik figyelmét, bátran vigyenek haza felnőtt kutyát. "Sokan azt hiszik, a kifejlett kutyákat már nem lehet nevelni, elrontották őket. Ez nem igaz, a felnőtt kutyák nevelhetőek, és nagyon hálásak tudnak lenni." A kölyökkutyákhoz több idő, türelem kell, és az sem utolsó szempont, hogy bizony szétrág minden útjába kerülő tárgyat.


Fontos tudni!
Ha Ön is szeretne négylábút örökbe fogadni, a menhely dolgozói arra kérik, feltétlenül egyeztessen időpontot telefonon. Kutya-ügyben Katát hívja a 20/957 11 77-es, vagy Ritát a 20/445 65 72-es számon, ha "csak" adakozni szeretne, akkor pedig Barbarát a 30/227 64 45-ös telefonszámon. Fontos tudni, hogy a menhely hétfőtől szombatig 14 órától 17 óráig tart nyitva, míg vasárnap reggel 9-től egészen délig, ünnepnapokon pedig változó nyitvatartással üzemel.

Az Emberek Az Állatokért Alapítvány számlaszáma: 10200249-33018676 Minden felajánlást örömmel fogadnak!

Olvasóink írták

  • 1. Állatbarát 2008. augusztus 10. 22:11
    „Szép történet!Andi igazán hálás ez a két kutya lesz Neked, de én is csatlakozom és köszönöm, hogy ilyen sokat tettél két életért!
    Magam részéről adóm 1 %-t adtam az Emberek az állatokért alapítványnak, immár évek óta. Tudom nehéz az alapítvány munkája és ez tényleg egy olyan alapítvány / ellentétben a bőnyi Csizmás Kandúrral / ahol az állatok érdekei a legfontosabbak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaljuk a fagylaltot

A megyei fagyizók még mindig nem nyugodhatnak, a jeges csodát továbbra is teszteljük. A razziánk… Tovább olvasom