Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Otthon szenvedély- és pszichiátriai betegeknek

Győr - A 130 ezer lakosú Győrben több mint negyvenkétezren tartoznak az ifjúsági – tizenkettőtől huszonkilenc éves – korosztályhoz.
A lakosság egyharmadát kitevő ifjúság jellegzetes gondjaival a város egy három éve elkészült koncepció alapján foglalkozik. Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető és Borsi Róbert tegnap a fiatalkorúak szenvedély- és pszichiátriai betegségeinek megelőzésére, gyógyítására irányuló törekvéseket vázolták.

– A tanuláshoz, szellemi és testi fejlődéshez szükséges elemi szükségletek, a szakma megszerzése, munkavállalás, családalapítás, lakáshoz jutás – mindezek döntő tényezők az induláskor. A győri önkormányzat cselekvési tervében arra törekszik, hogy a város legyen a régió ifjúsági központja. A május 24–25-én, tíz középiskola ötven-ötven tagú csapatával rendezendő sokféle vetélkedő, illetve az évenkénti ifjúsági fesztivál is ezt a célt szolgálja.
Somogyi Tivadar alpolgármester orvosként is szólt arról, hogy a város nem megengedő a könnyűkábítószer-fogyasztókkal szemben. Meggyőződése, hogy a könnyű droggal élők nem állnak meg az általuk használt szernél. Az önkormányzat a megelőzés mellett a gyógyításra és a rehabilitációra ugyanolyan figyelmet fordít.

A Baptista Szeretetszolgálattal és a Kálvária Egyesülettel két nappali otthont hoznak létre, egyiket a fiatal szenvedélybetegek, a másikat az ifjú korú pszichiátriai páciensek segítésére. Már keresik hozzá az épületeket. A fenntartáshoz az állami támogatást egészítené ki a város, a szakemberekről pedig a Baptista Szeretetszolgálat és a Kálvária Egyesület gondoskodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai nyilatkozatháború a Széchenyi térről

Győr - Szijjártó Péter győri országgyűlési képviselő (Fidesz) hétfőn a parlamentben arról kérdezte… Tovább olvasom