Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ott a helyed: nyárzáró programok a megyében - ajánló

A nyár végéhez közeledve számos programot rendeznek, hogy elbúcsúztassák a napos évszakot. Kimarad egy program? Írja meg nekünk!
Győr

Augusztus 23., péntek

SZOC DECO – Kerámika Kádárika
Válogatás Kiss Imre gyűjteményéből

Kiállítás megnyitó: 2013. augusztus 23. 16 óra

A kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett művészettörténész, múzeumigazgató

A kiállítás megtekinthető: 2013. augusztus 23 – október 15. hétfő kivételével naponta 10.00 – 18.00 óráig.

A kortárs kultúrában méltán népszerű „retro" jegyében izgalmas múltbéli utazásra invitál a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum új tárlata.
Kiss Imre, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója saját gyűjteményét mutatja be a Rómer-teremben megrendezett kiállításon. A hangzatos című Kerámika Kádárika kiállítás tárgyait a gyűjtő a maga által teremtett sajátos „terminus technicus" illeti. A SZOC DECO a két világháború közötti ART DECO-ra utal, hiszen úgy gondolja, hogy a Kádár-korszak gyökerei a szecesszió utáni korban keresendők.

Itt az összes hétvégi megyei sportprogram >>
A kiállításon vörös és barna mázas vázákat, hamutartókat, lámpákat, gyertyatartókat, a múltbeli háztartások ismert kellékeit tekinthetik meg a látogatók.

Életre kelt címerek névvel Kákonyi Zoltán kiállítását csütörtökön nyitották meg, mely szeptember 22-ig, hétfő kivételével naponta 10.00 – 18.00 óráig látogatható.

Az iparművészeti és történelmi hagyomány rendhagyó kapcsolatának lehetnek részesei azok a látogatók, akik felkeresik a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítását.

Kákonyi Zoltán szabadkai ötvös nagy odafigyeléssel készített finomművű munkái az állami, a városi és a családi címerek újraértelmezett világába vezetnek el. A történelmi címerábrázolások mellett népszerű brand-eket bemutató míves reklámhordozók is várják az érdeklődőket.

A kiállítás a heraldika és az ötvösművészet rajongói számára egyaránt értékes időtöltést kínál.
Augusztus 22-25., csütörtök-vasárnap

VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál
Széchenyi tér

A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál elsősorban a borok világába vezeti be a látogatókat. A megújult Széchenyi térre több mint 60 borászat költözik szerte az országból.

Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, a négy nap kulturális programokban is bővelkedik.

Csütörtökön a borkóstoló után felvonulnak a borlovagrendek, majd Borkai Zsolt polgármester hivatalosan is megnyitja a fesztivált. Este a Papa Jazz Seven koncertjét a mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus Énekegyüttes követi, akik a kulturált mulatozás igéjét saját bordalokba öntve szereztek nagy népszerűséget. Magyarország egyik legkedveltebb acapella együttese után, Párizs ege alatt címmel Bardóczy Attila és Orosz Zoltán harmonikaművész francia sanzonestje csendül fel.


Péntek délelőtt megválasztják Győr Város Borát az Esterházy-palotában, délutántól pedig a jazz a főszereplő a Győri Bornapokon. Mrs. Columbo, Trio Funk, Gájer Bálint és Group ’n’ Swing koncert, utóbbi a 40-50-es évek hangulatát idézi, csíkos öltönyben, fekete kalapban, amit a várva várt Borászok Éjszakája követ.

Borászok Éjszakája kivételes alkalom, hogy a Győri Bornapok borászaival nyugodt és kivételes környezetben találkozhassanak a borkultúra és a gasztronómia szerelmesei. A jazz zenével kísért est során a híres pincészetek legkiválóbb zászlós boraikat különleges borkorcsolyákkal kínálják a vendégeknek.

Szombaton a Borlovagok felvonulását az Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége követi a bencés templomban. Este a Borra-Való gasztrofolk együttessel örömködhetünk, majd Vasvári Pál együttese a World Music Orchestra lép fel.


A programsorozat csúcspontja szombaton 21 órától a Győri 4 Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje: a The Straits. A vasárnap délelőtt a gyermekeké, fellép a Buborék együttes, és Majsai Gábor zenekara a Harmónia Garden.

Este Magyarország legrégebbi és legismertebb jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band lép a színpadra. Valódi örömzene, harsány előadás: garantált siker.

A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál egyik legizgalmasabb különlegessége a DONGAVERDÁK JÁTÉKPARK. A hordókból készült, kézzel-lábbal hajtott, rendkívül ötletes járművek, játékok nemcsak egyediek, de egyben az újrahasznosítás remek példái is.

Augusztus 24-25., szombat-vasárnap

Terményáldás
Baross utca - Kazinczy utca

A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek a szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok tesznek teljessé.

Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a Hálaadásra, a kulturális rendezvénysorozat pedig - immár hagyományosan - a Friends Big Band koncertjével kezdődik.


A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők, feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők. A két napos rendezvény során fellép többek között a Cserefa Együttes, az Arrabona Ensemble, a Folkish Zenekar és a KoolTimes.

Takács Ferenc gyógynövényszakértő újra várja előadására az érdeklődőket, sőt idén egy gyógynövénytúrán is részt lehet venni.

Augusztus 24., szombat

Nyárzáró koncert: The Straits
Városház tér

A 4 Évszak Fesztivál nyári programsorozatának zárásaként, immár hatodszor rendezi meg Győr városa a legforróbb évszakot búcsúztató szuperkoncertet. A nagyszabású esemény ismét fergeteges hangulatot és szórakozást ígér nem csak a győrieknek, hanem minden, a városba látogató turistának is. Az este az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárul.

Extrém nyárzáró a Mobilisben, motormentes járművekkel
Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

Különleges eszközök bemutatója és kipróbáláára is lehetőség lesz. Ha kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával, freeline-nal, gauswheellel közlekedsz, itt a helyed! Teret adunk a környék legtehetségesebb deszkásainak és extrém sportolóinak. Mutasd meg, hogy mit tudsz! A rendezvény időtartama: 10.00-18.00 óra.

 Várjuk olvasóink fotóit, beszámolóit a hétvégi rendezvényekről!
tudosito@kisalfold.hu


IX. Gyárvárosi családi délután

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Háza és a Gyárvárosiak Baráti Köre Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a IX. GYÁRVÁROSI CSALÁDI DÉLUTÁN rendezvényére.

Helyszín: A Gyárvárosi Közösségi Ház udvara és a Külső Árpád utca (Győr, Külső Árpád u. 6–8.) Rossz idő esetén a Lukács Iskola étterme!

Programok:
15.00 Csörgősipka Színház gyermekműsora
16.00 Hangraforgó együttes műsora
16.30 Obsitos Dalárda műsora
17.00 Gyárvárosi Daloskör műsora
17.30 Köszöntô
17.40 Csikó Teodóra és Takács Zoltán zenés műsora
18.30 Tompa Mihály bűvész műsora
19.00 Dóka Zsuzsa, Kosáry Judit és Bősi Szabó László zenés műsora
20.00 Four rivers country linedance műsora
20.20 Country Arrabona zenekar és Szíj Melinda műsora

A családi napon a Megasztárból megismert Szíj Melinda is fellép majd.
A családi napon a Megasztárból megismert Szíj Melinda is fellép majd.

A Közösségi Ház udvarán ugrálóvár és játszóházak várják az idelátogatókat. A délután folyamán a Győri Speciális Mentők tartanak bemutatót. A rendezvény ingyenes!

Augusztus 25., vasárnap

Zenepaviloni koncertek
Radó-sziget

A Zenepaviloni koncertek keretein belül vasárnap 11 órakor a Rába Koncert Fúvószenekar zenél majd a Radó-szigeten.

Hegykő

Augusztus 25., vasárnap

Díjlovagló verseny
Sportpálya


Komárom

Augusztus 24., szombat

Labdarúgó Torna
Czibor Zoltán Városi Sporttelep

Az érdeklődőket délelőtt 10 órától várják a Czibor Zoltán születésnapjának alkalmából rendezendő Utánpótlás Labdarúgó Tornára.

Program:
8:00 órától látogatható a Czibor Zoltán emlékszoba,
Filmvetítés - Komárom labdarúgásának története
- Labdarúgó Csillagok találkozója
- Kötetlen beszélgetés a meghívott vendégekkel
9:00 órakor megnyitó és sorsolás
10:00 Labdarúgó torna kezdése

Résztvevő csapatok:
1. GYŐRI ETO FC
2. KOMÁROM VSE
3. KLAPKA ALAPÍTVÁNY TATA
4. KOPPÁNYMONOSTOR
5. DAC SE 1912 (GYŐR)
6. ÁCSI KINIZSI

 Várjuk olvasóink fotóit, beszámolóit a hétvégi rendezvényekről!
tudosito@kisalfold.hu


Pannonhalma

Augusztus 23-25., péntek-vasárnap

Arcus Temporum X. Pannonhalmi Művészeti Fesztivál
Pannonhalmi Főapátság

Amikor a Pannonhalmi Főapátság Kulturális Igazgatósága, s az intézmény vezetője, Varga Mátyás OSB – az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál megálmodója és töretlen lendületű megvalósítója – 2005-ben úgy döntött, hogy a legelső, 2004-es év hiányosságaiból és tapasztalataiból merítve olyan programstruktúrával jelentkezik, amelyik fókuszált, tematikus, nemzetközileg is értelmezhető (egy világhírű élő zeneszerző és egy vele dialógusképes régebbi/klasszikus mester munkásságának párhuzamos bemutatása), a szerkesztői stáb fejében e struktúrát érintő döntésen túl valójában még nem volt több évre eltervezett, kész koncepció.

További információt és részletes programot ide kattintva talál!

Olvasóink írták

 • 11. Mankapunka 2013. augusztus 24. 18:16
  „BudaiKr@arravarhatsz.com”
 • 10. BudaiKr 2013. augusztus 24. 17:28
  „8. bellotto 2013.08.24. 15:44

  <moderálva>”
 • 9. BudaiKr 2013. augusztus 24. 17:26
  „7. Mankapunna 2013.08.24. 15:09

  mond az emil cimed aztán rendezzük le!”
 • 8. bellotto 2013. augusztus 24. 15:44
  „Manka és Budakir!

  Remélem közös a szobátok a agyhalott fektetőben.”
 • 7. Mankapunka 2013. augusztus 24. 15:09
  „De miről szólnak Baxx.

  ESS ESŐ ESS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Holnap délig ESS!

  Mai napig nem kaptam még választ, hogy a nekem szóló kommentek miért nem jelennek meg? Engem ilyen holmi szabályzat nem érdekel, az a gyengelelkületűeknek szól, akiket kezelünk a meseosztályon.”
 • 6. Baxx 2013. augusztus 24. 12:23
  „Minőségi vélemények valóban...”
 • 5. BudaiKr 2013. augusztus 24. 10:38
  „lacika 62 ingyen programok!!! ez neked szól panellakó!!!”
 • 4. BudaiKr 2013. augusztus 23. 16:43
  „1. Mankapunka 2013.08.23. 11:23

  <moderálva>”
 • 3. BudaiKr 2013. augusztus 23. 15:57
  „1. Mankapunka 2013.08.23. 11:23

  <moderálva>”
 • 2. gralaci 2013. augusztus 23. 13:45
  „Eddigi hozzászólásaidat olvasva, úgy látom, neked nem kell alkalom, hogy be tudj hányni bárhova! Még az aranyáron mért pancsolás sem kell, elég lehet a tükör.”
 • 1. Mankapunka 2013. augusztus 23. 11:23
  „Nyár végére van még egy jó alkalom, mikor jól be lehet még nyesni, és végig hányni a környező utcákat a tér mellett.

  Meg az aranyáron mért pancsolások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozik az egyedülálló mobil napelemes töltőállomás Gönyűn

A mobil napelemes töltőállomás bemutatóját szombaton tartják a Formula Student Hungary rendezvény keretében. Tovább olvasom