Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Ötször rabolt, arcán a sállal

Öt fegyveres rablást követett el az a megélhetési bűnöző, akire tegnap kilenc év fegyházat szabott ki a Győri Ítélőtábla. Ha később követi el tetteit a pannonhalmi benzinkút kirablója már a három csapás elve szerint felelne.

Úgy látta: szobafestésből már nem lehet megélni. Az első rablásnál még izgult, aztán vérszemet kapott Móró Péter, de mindent összevetve három héten belül követte el ezt a Pannonhalmát is érintő ámokfutást. A férfi először egy balatonfüredi benzinkutat szemelt ki, egy eldugottabb, kevésbé forgalmas helyet, ahol egy alkalmazott dolgozik. December 15-én este fél hét körül lépett be az üres üzletbe, arcán egy sállal, kezében késsel és egy kazánkormoló vassal. Felszólítására a kútkezelő 90 ezer forintot adott át, a rabló kitépte a falból a telefon zsinórját és Skodájával elhajtott.

Németországba utazott a barátnőjéhez, de üres kézzel tért vissza négy-öt nap múlva és elkövette ugyanazt a bűncselekményt, ugyanott, ugyanazzal a késsel és kazánkormolóval, kirántva végül a telefon zsinórját. Csak épp más állt a pult mögött és a zsákmány 30 ezer forint volt. Ezután egy füredi élelmiszerbolt következett, ahol konyhakéssel rémítette halálra a pénztáros hölgyet, akitől 7000 forintot orozott el. Majd azt remélve, hogy egyébként jellegzetes külsejét, hosszú, sötét haját már elfelejtették a benzinkútnál két hét alatt, ismét be akart térni arcán a sállal, de már flóbertpisztollyal felszerelkezve. Az ajtó most zárva volt, egy harmadik alkalmazott dolgozott az üzletben, aki a pisztoly láttán nem nyitott ajtót. Még akkor sem, amikor Móró az ablakhoz lépett és nemes egyszerűséggel kopogtatni kezdett rajta.

Amikor azonban az eladó közölte, hogy értesítette a rendőrséget, a rabló elmenekült. Füreden már égett a lába alatt a talaj, ezért Győrbe utazott.
Útközben szúrta ki a pannonhalmi benzinkutat, de előbb fel akarta térképezni a helyet. Kis szaglászás után Győrbe hajtott és úgy döntött: „kölcsönautóval" követi el a bűncselekményt. Durvasága itt sem marad rejtve: a Lajta utcában nekiszegezte pisztolyát egy férfi sofőr halántékának, akitől elvette a kocsit és elhajtott. Az már csak hab volt számára a tortán, hogy a sértett PIN kódját a bankkártyájára ragasztva tárolta, s így egy nap alatt 38 ezer forintot vett le az idegen számláról, mert többre nem volt fedezet.

Végül két megtöltött pisztollyal, arcán a sállal visszatért a pannonhalmi töltőállomáshoz, és elkövette utolsó rablását, amelynek során az alkalmazottól 576 ezer forintot csikart ki. Amikor elhajtott, a rendőrség zárásokat hozott létre és Kismegyernél már egy ellenőrző pont várta. Ezen azonban áttört, egy rendőrnek félre is kellett ugrani. Az emlékezetes üldözés ekkor kezdődött, majd a magyar benzinkutasok szerencséjére a menekülő Móró Pétert megfogta a József Attila utcai körforgalom és elkapták a rendőrök.

Kilenc év fegyházra ítélték őt első fokon és a Győri Ítélőtáblán dr. Nagy Zoltán tanácsa ezt helybenhagyta tegnap. A fellebbezését indokoló ügyész azzal is érvelt: ha mindez később történik, Móró Péterre kötelező lenne kiszabni az életfogytiglant.

Olvasóink írták

 • 2. vonalkód 2011. október 29. 13:28
  „Ja és az okozott kárt kényszermunkából befolyt bevételekből megtéríttetni!!!!!!”
 • 1. vonalkód 2011. október 29. 13:11
  „Mi az, hogy megélhetési rablás?
  A törvény és a média ezen hülyesége is csak arra készteti a nemdolgozó, munlkakerülő, adósság halmozó léhűttő gyökerek az adózók pénzét kényszerítik ki tőlük a testi épségüket veszélyeztetve, képzelje a kirablottak helyébe magát.
  A börtönben szintén a mi pénzünkből élősködnek és élnek a jogaik miatt.
  Itt majd lesz visszatartó erő, nemám Rózsa Sándort vagy más sztárt csinálni a rablókból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utas szerint gorombáskodott a buszsofőr - A Kisalföld Volán kivizsgálást ígér

Olvasónk állítása szerint, egy győri járaton a buszsofőr gorombán viselkedett vele, mivel összetévesztette valakivel. A busztársaság felelősségre vonást ígért. Tovább olvasom