Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Ötszintes bevásárlóközpont épül

Ötszintes bevásárlóközpont építését tervezi egy budapesti kft. Győr-Szabadhegyen.
A terület ma még parlagon van, de nem sokára az üzletház fog itt állni.
Legalább három helyen tervezik újabb bevásárlóközpontok felhúzását különböző befektetők a megyeszékhelyen. A Rába-gyár egykori telepén, a 14-es főút mellett az ECE Projektmanagement Budapest Kft. építi fel az Árkádot. A Gardénia-gyár helyén ugyancsak nagyáruház lesz, amely a Pannoniacenter vagy a Dunacenter nevet viseli majd. A beruházásra a tulajdonos Hungarian Industries GmbH már létre is hozott egy céget. Az újabb fejlesztés a József Attila utcán, a volt lovassági laktanya területén valósulhat meg, amelyet a budapesti NOA Investment Ingatlanforgalmazó Kft. két éve vásárolt meg az önkormányzattól 682 millió forintért.

A győri közgyűlés idén áprilisban módosította a rendezési tervet úgy, hogy az egykori kaszárnya helyén bevásárlóközpont és több száz lakás épülhessen. A befektető szándékai komolyak, amit mutat, hogy a leendő üzletközpont környezeti hatástanulmánya már elkészült, s az önkormányzat környezetvédelmi irodáján (Honvéd liget 1. V. emelet) megtekinthető.

A dokumentumból kiderülnek a beruházás részletei. E szerint az új center ötszintes lesz, több mint 10 ezer négyzetméter hasznos alapterülettel. A tervező a győri Komplex Építőipari Tervező Iroda. Az „alagsorban" parkoló és raktár, míg a földszinten üzletek lesznek. Az első és a második emeleten bútorokat, ruházati és műszaki cikkeket lehet vásárolni, valamint konditerem is nyílik. A legfelső szinten szauna, illetve közelebbről meg nem nevezett sport- és szabadidős tevékenységek kapnak helyet. Mindehhez parkolót is építenek, amely egyidejűleg 356 autót fogad be. A beruházó azzal számol, hogy a hét valamennyi napján nyitva tartó központban 160-an fognak dolgozni.

A hatástanulmány végső megállapítása az, hogy a fejlesztés nem jelent olyan környezetterhelést, amely a jelenlegi környezeti állapotot károsan befolyásolná, így a létesítésnek és az üzemeltetésnek kizáró akadálya nincs. A lakosságot érintő legfontosabb javaslat, hogy a délnyugati telekhatáron három méter magas zajárnyékoló fal építése szükséges. A dokumentum emellett előírja, hogy éjszaka az áruszállítás és a rakodás nem megengedett a zajterhelési határértékek betartása miatt. Egy másik pont arra vonatkozik, hogy a parkolóba fákat kell ültetni.
A Kisalföld megkereste Rónai Ákost, a NOA kft. ügyvezető igazgatóját, aki még korainak nevezte a kérdéseket a beruházásról, így nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincskeresés a Dunakapu téren

Izgalmas kincsek, hangulatos kacatok várják rendszeresen a nézelődőket a győri régiségpiacon. Tovább olvasom